Donderdag 11 januari
Sound of Europe presents: Eric Vloeimans
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal
€ 20 (NORMAAL)

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Jazz

Eric Vloeimans, ambassadeur van Sound of Europe, maar ook trompettist en componist voor wie de term ‘jazz’ veel te beperkend is. Met zijn nieuwe project HotSpot speelt hij de eerste Club Concerts. HotSpot is een funky collectief dat bestaat uit keyboard, drums, gitaar en basgitaar.

Het is het plezier in muziek dat Eric drijft, en hij omarmt een breed scala aan invloeden, variërend van Pat Metheny en Clifford Brown tot Balkan- en Caribische klanken. Wat zijn werk verbindt, is de kracht van melodie en lyriek en zijn karakteristieke geluid, dat zowel vurig als fluweelzacht en fluisterend kan zijn. Het belooft een avond vol mooie melodieën en vette grooves!

“De muziek van Eric Vloeimans heeft zich door de jaren ontwikkeld tot een poëtisch klankveld. De stem van zijn trompet zwerft in composities en improvisaties met een beeldend karakter.” – Roland Huguenin (Jazzism)

Unexpected crossovers van Sound of Europe
Het clubconcert van Eric Vloeimans met HotSpot is tot stand gekomen in samenwerking met het Sound of Europe festival. Met Erik Vloeimans als ambassadeur presenteert Sound of Europe zich in MEZZ in aanloop naar het Sound of Europe festival in april 2024. Bekijk het hele programma op de website van Sound of Europe.

 

“Eric Vloeimans maakt muziek die als een warme wind van het Midden-Oosten naar Europa waait.” – Trouw

 

 

MEZZ tipt