Vrijdag 8 december
Sophia
+ Mellie
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Pop
  • Singer-Songwriter

Toen de zangeres voor haar twaalfde verjaardag een kijkje mocht nemen in een heuse geluidsstudio van producer Arno Krabman was er geen weg meer terug. De twee hielden contact, Sophia leerde zichzelf thuis in haar tienerkamer liedjes schrijven en opnemen, en stuurde het resultaat regelmatig door. Het eerste vruchtbare resultaat van hun samenwerking werd Alaska, het originele nummer dat heel Nederland in 2020 te horen kreeg in de finale van The Voice of Holland, die ze op 17-jarige leeftijd won.

Sophia is inmiddels 21 en heeft haar weg gevonden. “Ik maak singer-songwriterliedjes die ik in een popjasje hijs, met een goeie hook.” Als invloeden noemt ze artiesten als Taylor Swift, Billie Eilish en Harry Styles. Collega’s helpen haar af en toe een handje: Danny Vera was zo weg van haar liedje Perfume dat hij het draaide Radio Veronica; het leidde tot een optreden tijdens de Veronica Express en dat weer naar Matthijs Draait Door. Daar bejubelde radiojock Rob Stenders haar nummer Midnight, dat na verschijnen in februari 2023 meteen werd toegevoegd aan verschillende playlists.

Samen met gitarist Arthur Stoker en toetsenist Luuk van Kesteren, beiden onderdeel van haar band, schrijft Sophia véél nieuwe liedjes. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen: van Nicky Romero en Bibi Breijman tot Kinderen voor Kinderen. “Er komt van alles aan”, zegt ze enthousiast. “Ik heb het idee dat ik nu pas écht ben begonnen en dat er eindelijk een plan achter zit. En ik kan niet wachten op elke volgende fase.” Haar ambitie heeft ze duidelijk voor ogen: “Ik wil voortaan kunnen leven van muziek. Vette festivals spelen, grote zalen vullen, vooral veel live optreden. En dan internationaal aan het werk gaan, voor grote namen schrijven én ooit een Grammy winnen. Genoeg te doen!”

“Kleine liedjes klein houden en groots brengen. Dat werd al snel haar trademark en dat trekt ze door op Alaska.” – Nieuweplaat.nl

Mellie

Mellie is een dynamische en getalenteerde popzangeres en singer-songwriter die haar liefde voor muziek al op jonge leeftijd ontdekte. In haar kindertijd droomde ze ervan astronaut of muzikant te worden. Toen duidelijk werd dat het eerste niet haalbaar was, stortte Mellie zich vol passie op muziek. Ze creëerde een studio in de kelder van haar familie, waar ze zichzelf leerde produceren en zingen.

Mellie’s debuutsingle ‘Some Days Just Suck’ was regelmatig te horen op nationale radiostations en stond op verschillende internationale afspeellijsten, waaronder Fresh Pop en Fresh Finds Pop. De zangeres staat nu op het punt de wereld te veroveren met haar nieuwste nummer, ‘Chills’, het ultieme ‘after summer’-nummer. Met haar hoog klinkende stem en geheel eigen stijl is Mellie een kracht waarmee rekening moet worden gehouden binnen de muziekindustrie.

MEZZ tipt