Vrijdag 11 juni
Solstitium
audio & visual experience
20:30 (Doors: 20:00)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 20:00) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Jazz
  • klassiek
  • soundscape
  • visuals

Onderga de sferische muziek en visuals vanuit je zitzak met Hans Timmermans, Jeroen van Vliet en Paul van Kemenade.

Dit is de verplaatste voorstelling die eigenlijk op 18 december / 6 maart zou plaatsvinden.

In Solstitium nemen Jeroen van Vliet, Paul van Kemenade en Hans Timmermans je mee in een audiovisueel spektakel. De avond beweegt zich tussen electro en akoestische soundscapes waarbij visuals en composities elkaar wederzijds versterken. De avond is gevuld met twee performances en een doorlopende audio/visuele ervaring en dat allemaal vanaf je zitzak. De performances zijn een bijzondere audiovisuele impressie die onderscheidend zijn in vorm, inhoud en uitvoering.

Aware - Jeroen van Vliet & Hans Timmermans

In Aware beïnvloed Jeroen van Vliet’s pianospel rechtstreeks de abstracte visuals van Hans Timmermans. De wisselwerking tussen beeld en geluid creëren piano een wonderbaarlijk universum dat je als kijker op een natuurlijke manier aantrekt.

De voorstelling vertegenwoordigt het contrast dat we overal om ons heen kunnen kijken als we onszelf verliezen door naar onze schermen te kijken, terwijl we verlangen naar tastbaar contact en een echt fysiek leven.

Russian Roads - Paul van Kemenade & Hans Timmermans

Altsaxofonist Paul van Kemenade en sound- en visualdesigner Hans Timmermans tourden in 2018 in Rusland. De cd ‘Russian Roads’ is het gevolg. Met titels die verwijzen naar de plaatsnamen waar het duo optrad. In de performance Russian Roads worden klanken gecombineerd met visuals van de wegen in Rusland zoals Paul en Hans hebben gereden tijdens hun tour.

Jeroen van Vliet
Jeroen van Vliet staat bekend om persoonlijke, herkenbare en expressieve muziek.  Als componist en pianist heeft hij meegewerkt aan verschillende projecten, daarnaast heeft hij meerdere soloalbums uitgebracht. Hij heeft verschillende prijzen op zijn naam staan, zoals een Edison Award en The Boy Edgar prijs.

Paul van Kemenade
Paul van Kemenade is (alt)saxofonist en staat bekend om zijn vele samenwerkingen binnen diverse muziekdisciplines en culturen. Hij speelde met allerlei soorten muzikanten zoals renaissancezangers, Afrikaanse-, Braziliaanse en Marokkaanse- muzikanten met strijkkwartetten, jazzgroepen, flamencogitaristen en nog veel meer! Er zijn al vele prijzen en onderscheidingen op zijn naam zoals de Lifetime Achievement Award (Boy Edgar Prijs), een koninklijke onderscheiding en de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Daarnaast organiseert hij ‘Stranger Than Paranoia’, een experimenteel jazzfestival.

Hans Timmermans
Hans Timmermans houdt zich met heel veel bezig. Hij is componist, musicus, muziektechnoloog, geeft al meer dan 40 jaar les en is coach. Hans is gefascineerd door muziektechnologie. Het werken met geluidscollages in combinatie met beeld, moderne dans en installaties is zijn specialisatie. Sinds enkele jaren heeft hij zich gevestigd in Breda gevestigd en heeft al meerdere bijzondere projecten gerealiseerd voor de monumentendag in Breda, zoals de projecten ‘Tramremise’, ‘3 Hoefijzers’ en ‘WYSIWYH – What You See Is What You Hear’.

Tickets
Door de huidige maatregelen is er op dit moment plek voor maximaal 30 bezoekers. Je bestelt een duo- of een soloticket voor de voorstelling. Helaas kun je op dit moment maar met maximaal twee personen bij elkaar zitten. Een medewerker van MEZZ zal je tijdens je bezoek een plek toewijzen.

Je bezoek aan MEZZ in tijden van corona.
We zijn ontzettend blij dat we onze deuren weer mogen openen voor artiest, bezoeker, vrijwilliger en medewerker. Maar, je bezoek gaat wel een beetje anders zijn dan dat je van ons gewend bent. Je kunt bijvoorbeeld alleen langskomen wanneer je geen corona gerelateerde klachten hebt en in het bezit bent van een geldig ticket. Bereid je dus goed voor op je bezoek aan MEZZ en lees onze FAQ!

MEZZ tipt