Donderdag 15 juni
Sólstafir (IS) + GOLD
18:00
Jupiler zaal
18:00 | Jupiler zaal
€23,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Metal
  • Rock

Wat zijn we trots dat we ze naar Mezz hebben kunnen halen, de IJslandse band Sólstafir. Het valt niet mee om een stempel op deze band te drukken, maar als het dan toch moet: een combinatie van metal en sfeervolle postrock. Soms rockend, slepend en traag, maar bij tijd en wijle ook snoeihard. Twee decennia geleden begonnen als een black metalband, maar nu beland bij atmosferische rock ’n roll, zoals ze het zelf noemen.

Door de bloedmooie melodieën en psychedelische stukken met een onderliggende laag van klassieke hardrock waan je je zo in een IJslands landschap. De vijfde langspeler Ótta was het logische vervolg op het goed ontvangen album Svertir Sandar. Op Ótta nam de IJslandse black metal band een sierlijke wending richting de atmosferische rock, vaak opgebouwd uit slechts piano, strijkinstrumenten en de wanhopige vocalen in hun eigen taal. Opvolger Berdreyminn zal op 26 mei uitkomen en de eerste single Ísafold is al te beluisteren.

In het voorprogramma staat het Rotterdamse post-everything sextet GOLD. Dat The New York Times hun muziek eerder definieerde als “serenely intense near-metal”, maakt wel duidelijk dat ook deze band zich niet in een hokje laat stoppen. Onlangs verscheen alweer het derde album Optimist dat, anders dan de titel doet vermoeden, vol staat met confronterende teksten die niet zijn weggelegd voor de tere zieltjes onder ons.

MEZZ tipt