Zaterdag 5 november
Smoove & Turrell
21:00 (Doors: 20:00)
Kleine Zaal
21:00 (Doors: 20:00) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Soul

Dit is de verplaatste show van Smoove & Turrell die eigenlijk op 14 mei in 2020 / 13 maart in 2021 / 15 oktober in 2021 zou plaatsvinden.

Op zaterdag 5 november 2022 viert Smoove & Turrell hun 10-jarige jubileum in MEZZ! Dit jaar bestaat de band tien jaar en dit vieren ze met een speciale tour en de uitgave van ‘Solid Brass – 10 Years of Northern Funk’, een album met de grootste hits uit hun carrière tot nu toe en twee nieuwe nummers.

In 2009 lanceerde Smoove & Turrell hun eerste album ‘Antique Soul’ met de hit ‘I Can’t Give You Up’. Sindsdien is de muzikale carrière van dj en producer Smoove en soulzanger John Turrell niet meer te stoppen. Met zeven albums op hun naam, waarvan ‘Stratos Bleu’ dit jaar uitkwam, verovert het duo al jaren lang clubs en festivals waaronder Glastonbury, Kendal Calling en Amsterdam Dance Event. De variant op de Engelse northern soulmuziek uit de jaren ’60 en ’70 wordt elk album in een speciaal S&T-jasje gestoken. Het duo mixed soul en funk met invloeden van rock, pop, disco en jazz en legt hier songteksten over het opgroeien in het noorden van Engeland, het leven na een tour en ongelijkheid. Ze laten alle hoogte- en dieptepunten van het leven zien, maar laten je er wel op dansen.

“The final tracks of ‘Will You Be Mine?‘, ‘Beggarman’ ‘Could Have Been a Lady‘ and ‘I’m a Man‘ showed Smoove and Turrell at their very best, and the crowd loved single second of it.” – Julia Mason

MEZZ tipt