Thu 10 Mar

Sandra van Nieuwland

Wonderland Koop Tickets
Sandra van Nieuwland
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 17,50 (Normaal)
Genre
  • Indie
  • Pop
Share

Dit is de verplaatste show van Sandra van Nieuwland die eigenlijk op 29 oktober in 2020 / 22 april in 2021 zou plaatsvinden.

Oud Voice of Holland deelneemster Sandra van Nieuwland neemt je mee naar Wonderland. Samen met producer Len van de Laak werkte ze tijdens de lockdowns aan dit nieuwe album en de gelijknamige tour. In Wonderland gaat het om ‘voelen en jezelf openstellen’. Voor zowel licht als donker en alles ertussenin. Wonderland is een prisma waar het licht op schijnt, en alle kleuren laten zich zien. De toon van de nieuwe nummers is hierdoor licht melancholisch te noemen, dromerig en zelfs romantisch. 

Het album Human Alien was grootser in sound en Sandra wil met haar nieuwe liedjes een meer intieme en dromerige sfeer oproepen. Ze kiest voor akoestische instrumenten in combinatie met subtiele elektronica. Alles om de uiteindelijke sound eerlijk en organisch te houden en zo de puurheid en de tekstuele lading van de songs extra uit te lichten. Dit vertaalt zich live in een dynamische show. Van klein en breekbaar naar groots en krachtig. Daarmee keert Sandra dit voorjaar, samen met voltallige band weer terug op het podium. 

Sandra van Nieuwland breekt in 2012 door als deelnemer aan The Voice Of Holland. Ze schrijft in 2012 ze Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10 (waarvan op 1, 2 en 3) te staan. Haar debuutalbum ‘And More’ bereikt platina en staat zeven weken op nummer 1. Na dit avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van indienummers en mag ze voor haar tweede album ‘Banging On The Doors of Love’ een gouden plaat en de prestigieuze Edison Pop voor Beste Album in ontvangst nemen. 

Meer in MEZZ