Donderdag 10 maart
Sandra van Nieuwland
+ Geert van der Burg (Awash)
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal, Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal, Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indie
  • Pop

Dit is de verplaatste show van Sandra van Nieuwland die eigenlijk op 29 oktober in 2020 / 22 april in 2021 zou plaatsvinden.

Oud Voice of Holland deelneemster Sandra van Nieuwland neemt je mee naar Wonderland. Samen met producer Len van de Laak werkte ze tijdens de lockdowns aan dit nieuwe album en de gelijknamige tour. In Wonderland gaat het om ‘voelen en jezelf openstellen’. Voor zowel licht als donker en alles ertussenin. Wonderland is een prisma waar het licht op schijnt, en alle kleuren laten zich zien. De toon van de nieuwe nummers is hierdoor licht melancholisch te noemen, dromerig en zelfs romantisch. 

Het album Human Alien was grootser in sound en Sandra wil met haar nieuwe liedjes een meer intieme en dromerige sfeer oproepen. Ze kiest voor akoestische instrumenten in combinatie met subtiele elektronica. Alles om de uiteindelijke sound eerlijk en organisch te houden en zo de puurheid en de tekstuele lading van de songs extra uit te lichten. Dit vertaalt zich live in een dynamische show. Van klein en breekbaar naar groots en krachtig. Daarmee keert Sandra dit voorjaar, samen met voltallige band weer terug op het podium. 

Sandra van Nieuwland breekt in 2012 door als deelnemer aan The Voice Of Holland. Ze schrijft in 2012 ze Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10 (waarvan op 1, 2 en 3) te staan. Haar debuutalbum ‘And More’ bereikt platina en staat zeven weken op nummer 1. Na dit avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van indienummers en mag ze voor haar tweede album ‘Banging On The Doors of Love’ een gouden plaat en de prestigieuze Edison Pop voor Beste Album in ontvangst nemen. 

Geert van der Burg (Awash)

Het ontstaan van de band Awash is ooit begonnen met een solo-optreden van Geert van der Burg in een pub in Dublin. Nu 10 jaar later speelt hij naast de band ook zijn liedjes als singer-songwriter. Persoonlijke nummers die ieder hun eigen verhaal vertellen, nummers geschreven in de trein, gedachten op weg naar een bestemming. Een greep uit de dagelijkse realiteit, een zoektocht naar geluk…. Gebracht met volle overgave, uitgevoerd met enkel een stem en een gitaar.

‘’De lage stem van Geert van der Burg vult de zaal en vrijwel iedereen kijkt dromerig voor zich uit en laat zich meevoeren op de muziek.” (3voor12 Noord-Brabant)

MEZZ tipt