Zaterdag 6 mei
Russkaja (AU) + Casa de la Muerte
+ support
18:30
Jupiler zaal
18:30 | Jupiler zaal
€16

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Balkan

Als er een band garant staat voor een feestje dan is het Russkaja wel! Met hun eigen Turbo Polka, een lekkere mix van Russische volksmuziek, ska, beats, polka, funk en metal, maakt deze Oostenrijkse band de podia en het festivalcircuit al enkele jaren onveilig. Zo stonden ze onder meer op festivals als Zwarte Cross, Appelpop en Welcome to the Village.

Met het laatste album Peace, Love & Russian Roll wil Russkaja de vreugde van het leven verspreiden en dat lukt ze aardig. Dat het nummer Energia met meer dan 6 miljoen views een echte Youtube hit is geworden, laat ook zien dat de band de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Russkaja heeft maar één boodschap voor jullie en dat is: dans, dans en dans!

De support Casa de la Muerte struint de Nederlandse podia af om daar nat van het zweet hun motto “VIVE LA VIDA, PARA MORIR SIEMPRE HAY TIEMPO!” met het publiek te delen.

Begin 2013 werd Casa de la Muerte door MusicFrom al bestempeld tot één van de beloftes van het jaar. Met een cocktail van rockabilly, Mexican en balkan speelden ze van klein café tot op het Thunderboltpodium van PAASPOP en van het Paard van Troje tot aan de Melkweg met Babylon Circus (FR). Na hun shows voor de Popronde is er dan nu eindelijk het langverwachte debuut album: Hillbilly Tanzbar. Tien nummers waarbij in elk nummer wel iemand dood gaat, dood wenst te gaan of op z’n minst iemand naar een ander universum wil helpen.

Zwarte humor, gebracht in een explosie van plezier, energie en wild geloof dat je het leven moet vieren; je kunt immers nog lang genoeg dood zijn!

MEZZ tipt