Zaterdag 28 april
Ruben Hein
Groundwork Rising Tour 2018
18:30 (Doors: 18:00)
Jupiler zaal
18:30 (Doors: 18:00) | Jupiler zaal
€19,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Jazz
  • Soul

Nederlandse zanger, pianist en componist Ruben Hein kwam 2 februari 2018 met zijn derde album ‘Groundwork Rising.’ Beïnvloed door artiesten als Radiohead, Thomas Dybdahl, Sufjan Stevens, maar ook Joni Mitchell, Randy Newman en Paul Simon, schreef Ruben met ‘Groundwork Rising’ een plaat die zo dicht mogelijk bij zijn intuïtie lag.  Simpel, elegant en oprecht. Ruben Hein’s muzikale ontwikkeling bracht hem langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar verschillende awards, veelgeprezen albums en uitverkochte shows. Zijn soulvolle stem en hypnotiserende pianospel zijn altijd de sleutel geweest tot zijn sound.

Zijn nieuwste single, ‘Everything I Say (Magnolia)’, werd onlangs nog uitgeroepen tot Topsong op NPORadio 2.  Reikhalzend kijken we uit naar het album van deze onwijs getalenteerde muzikant maar vooral ook naar 28 april, wanneer wij deze plaat live mogen aanschouwen.

Eva van Pelt zal de support van Ruben Hein verzorgen! Eva schrijft Nederlandstalige nummers waarmee ze sterke en persoonlijke voorstellingen in het spannende grijze gebied tussen popmuziek en theater maakt. Ze heeft veel ervaring in de muziekwereld. In 2016 studeerde ze af als zangeres aan de Fontys Rockacademie in Tilburg. Vervolgens maakte ze wel drie voorstellingen voor Theaterfestival Boulevard genaamd ‘STROOM’, ‘NEST’ en ‘ZUCHT’. Daarnaast bracht ze haar debuutalbum ‘ZWART’ uit dat ze aan jullie zal laten horen!

 

MEZZ tipt