Sat 29 Oct

ROOTZZ

Baptiste W. Hamon + Jesca Hoop + Alberta Cross + more Koop Tickets
ROOTZZ
Jupiler Zaal
20:00 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 20,00 (Normaal)
  • € 15,00 (Early Bird)
Genre
  • Americana
  • Country
  • Folk
  • Roots
  • Singer-Songwriter
Share

ROOTZZ is hét eendaags indoor festival met de beste hedendaagse country, singer-songwriter, blues, folk en andere vormen van rootsmuziek, dat zich afspeelt in de voor dit genre perfecte entourage van MEZZ. Alle artiesten vinden qua inspiratie hun oorsprong in het muzikale erfgoed van het zuiden van de VS, maar met ieder hun eigen twist en inspiraties, live gepresenteerd in het zuiden van ons eigen land.

Voor ROOTZZ hebben het boekings- en perspromotiekantoor Harvest Music (voortgekomen uit eerdere partner Zwaardvis Music) en MEZZ de handen ineen geslagen. In 2022 vindt het festival voor de vijfde keer plaats, bekijk hieronder de line-up.

Baptiste W. Hamon

Baptiste W. Hamon

Tijdens een van zijn zeldzame bezoeken aan Frankrijk doopte de Amerikaanse country- en folkmuzikant, zanger en verhalenverteller Townes Van Zandt – een van de absolute helden van Baptiste W. Hamon – zijn croissant in een groot glas Jack Daniels. Als ontbijt. Een bizarre kruising van Amerikaanse en Franse tradities, en een treffende metafoor voor de muziek van Baptiste W. Hamon. Met Jusqu’à La Lumière’ is dit jaar zijn derde album verschenen. “Wat een bijzondere combinatie: Franstalige chansons met Amerikaanse country en americana á la Townes Van Zandt. Parijzenaar Baptiste W. Hamon doet het. (…) Matthijs en Rob, letten jullie op?”, schreef dagblad Trouw naar aanleiding hiervan. Van Nieuwkerk en Kemps zijn meer dan welkom op ROOTZZ, net als jij.


Jesca Hoop

Jesca Hoop

De Amerikaanse singer-songwriter Jesca Hoop heeft op plekken over de hele wereld geleefd en die ruime levenservaring hoor je terug in haar muziek. Ooit ontdekt door Tom Waits, in de band van Peter Gabriel gezongen en naar de UK verhuisd op voorspraak van Elbow-frontman Guy Harvey. Inmiddels woont ze al enige jaren in Manchester, maar naast haar huidige huis kent ook haar muziek een Brits fundament, in traditionele folk. Haar liedjes kennen echter ook invloeden uit andere genres en hebben zeker hun ruwe en experimentele kanten. Dat hoor je ook terug in haar karakteristieke stem, Hoops inventieve zangkunsten zijn al even prachtig als indrukwekkend. Daarmee weet ze de ROOTZZ-bezoeker ongetwijfeld aan het podium gekluisterd te houden.


Alberta Cross

Alberta Cross

Alberta Cross heeft er al een imposante tourgeschiedenis opzitten. Als headliners, maar ook met mega-acts als Oasis, Neil Young, Black Rebel Motorcycle Club en Mumford and Sons. Gelukkig heeft het aangezicht van al die immense arena’s niet tot duizend-en-één-dozijn-stadionrock geleid. Integendeel, de van oorsprong Zweedse Petter Ericson Stakee is inmiddels het enige originele bandlid, maar blijft onverstoorbaar prachtige liedjes afleveren. Dat zijn indierock- en folkrockcreaties ook in een gestripte versie meer dan overeind blijven, bewijst hij met zijn soloshow op ROOTZZ.


Meer in MEZZ