Sat 12 Sep

Roosbeef

+ Figgie Koop Tickets
Roosbeef
Jupiler zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
    € 19,50
Genre
  • Nederlandstalig
  • Pop
Share

Dit is de verplaatste show van Roosbeef die eigenlijk op 9 april zou plaatsvinden.

Roosbeef staat sinds 2005 garant voor Nederlandstalige, humoristische pop, dwarse melodieën en spannende live-shows. De pers was unaniem over het debuutalbum ‘Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten’ van Roosbeef; het zou geschiedenis schrijven. Het openingsnummer ‘Onder Invloed’ schopte het dan ook tot een radiohit in Nederland en sindsdien slaagt Roos erin om de simpele dingen des levens subliem te verwoorden.

Na een hiaat van twee jaar is onlangs haar vierde album genaamd ‘Lucky’ uitgekomen. Tijdens deze twee jaar vond Roos haar muzikale bron terwijl ze tussen de bluegrass in Kentucky leefde. Eenmaal terug in Antwerpen ging Roosbeef weer aan de slag om je mee te nemen in haar belevingswereld. ‘Lucky’ snijdt diagonaal door de ziel met haar vele facetten, melancholische en soms lichtvoetige teksten. Het album is niet in een zin samen te vatten, het is een testament aan de muzikale en tekstuele groei van Roos. De eerste single ‘Menselijke Mensen’ bezingt de ongepolijste mens en neemt afscheid van de jeugd terwijl het elektronische ‘Rodeo’ dromerig en hopeloos overkomt. Laat je tijdens deze show meeslepen naar de belevingswereld van Roos door haar verhalen uit de echte, naakte wereld.

Indiepopband Figgie ken je misschien al van het krachtige debuutalbum ‘Genoeg Houvast’. Op deze plaat geven de vier creatieve twintigers je een kijkje in het leven van jongvolwassen. De band weet namelijk als geen ander dat hun generatie een allergie lijkt te hebben voor het maken van grote levenskeuzes. Titelsong ‘Genoeg Houvast’ geeft de eeuwige zoektocht naar bevestiging weer, die lijkt te eindigen in totale chaos. ‘Toveren’ vliegt daarentegen twijfels en onzekerheden op een kinderlijk naïeve manier aan. De band stimuleert hiermee anderen om speels met obstakels om te gaan en zware gedachten licht te maken. Figgie presenteert met ‘Genoeg Houvast’ een uniek debuut dat een verrassend internationaal geluid met zich meedraagt en Nederlandstalige indiemuziek een vernieuwde houdbaarheidsdatum geeft. Maak je maar vast klaar voor een geweldige show: de band veroverde eerder al de Popronde, Eurosonic Noorderslag en poppodia in alle windrichtingen. Figgie heeft daarbij op geheel eigen kracht een beweging gecreëerd waarin het logo met de twee ruiten met trots wordt gedragen door honderden indieliefhebbers!

Meer in MEZZ