Sat 12 Sep

Roosbeef

+ Figgie Koop Tickets
Roosbeef
Jupiler zaal
19:00 (Doors: 18:00)
Ticketinfo
    € 19,50
Genre
  • Nederlandstalig
  • Pop
Share

Dit is de verplaatste show van Roosbeef die eigenlijk op 9 april zou plaatsvinden.

Roosbeef staat sinds 2005 garant voor Nederlandstalige, humoristische pop, dwarse melodieën en spannende live-shows. De pers was unaniem over het debuutalbum ‘Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten’ van Roosbeef; het zou geschiedenis schrijven. Het openingsnummer ‘Onder Invloed’ schopte het dan ook tot een radiohit in Nederland en sindsdien slaagt Roos erin om de simpele dingen des levens subliem te verwoorden.

Na een hiaat van twee jaar is onlangs haar vierde album genaamd ‘Lucky’ uitgekomen. Tijdens deze twee jaar vond Roos haar muzikale bron terwijl ze tussen de bluegrass in Kentucky leefde. Eenmaal terug in Antwerpen ging Roosbeef weer aan de slag om je mee te nemen in haar belevingswereld. ‘Lucky’ snijdt diagonaal door de ziel met haar vele facetten, melancholische en soms lichtvoetige teksten. Het album is niet in een zin samen te vatten, het is een testament aan de muzikale en tekstuele groei van Roos. De eerste single ‘Menselijke Mensen’ bezingt de ongepolijste mens en neemt afscheid van de jeugd terwijl het elektronische ‘Rodeo’ dromerig en hopeloos overkomt. Laat je tijdens deze show meeslepen naar de belevingswereld van Roos door haar verhalen uit de echte, naakte wereld.

Tickets
Wegens alle maatregelen hebben we op dit moment plek voor maximaal 100 bezoekers. Je bestelt een duo- of een soloticket voor de voorstelling. Helaas kun je op dit moment maar met maximaal twee personen bij elkaar zitten. Er zijn verschillende tickets voor de zaal (enkel duo’s) en voor het balkon (duo’s en solo). Een medewerker van MEZZ zal je tijdens je bezoek een plek toewijzen.

Je bezoek aan MEZZ in tijden van corona.
Hoera, we zijn ontzettend blij dat we onze deuren weer mogen openen voor artiest, bezoeker, vrijwilliger en medewerker. Maar, je bezoek gaat wel een beetje anders zijn dan dat je van ons gewend bent. Je kunt bijvoorbeeld alleen langskomen wanneer je geen corona gerelateerde klachten hebt en in het bezit bent van een geldig ticket. Bereid je dus goed voor op je bezoek aan MEZZ en lees onze FAQ!

Indiepopband Figgie ken je misschien al van het krachtige debuutalbum ‘Genoeg Houvast’. Op deze plaat geven de vier creatieve twintigers je een kijkje in het leven van jongvolwassen. De band weet namelijk als geen ander dat hun generatie een allergie lijkt te hebben voor het maken van grote levenskeuzes. Titelsong ‘Genoeg Houvast’ geeft de eeuwige zoektocht naar bevestiging weer, die lijkt te eindigen in totale chaos. ‘Toveren’ vliegt daarentegen twijfels en onzekerheden op een kinderlijk naïeve manier aan. De band stimuleert hiermee anderen om speels met obstakels om te gaan en zware gedachten licht te maken. Figgie presenteert met ‘Genoeg Houvast’ een uniek debuut dat een verrassend internationaal geluid met zich meedraagt en Nederlandstalige indiemuziek een vernieuwde houdbaarheidsdatum geeft. Maak je maar vast klaar voor een geweldige show: de band veroverde eerder al de Popronde, Eurosonic Noorderslag en poppodia in alle windrichtingen. Figgie heeft daarbij op geheel eigen kracht een beweging gecreëerd waarin het logo met de twee ruiten met trots wordt gedragen door honderden indieliefhebbers!

Meer in MEZZ