Fri 22 Oct

Rick de Leeuw & band

Koop Tickets
Rick de Leeuw & band
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 20,50 (Normaal)
Genre
  • Nederlandstalig
  • Rock
Share

Voor toegang tot MEZZ is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

Dit is de verplaatste show van Rick de Leeuw die eigenlijk op 19 maart/22 oktober zou plaatsvinden.

Let op: Deze show kan alleen plaatsvinden indien de 1,5 meter maatregel niet meer geldt. Bij verplaatsing of annulering krijg je de mogelijkheid om gekochte tickets te retourneren.

Bevlogen, energiek en origineel: in de jaren ’90 was Rick de Leeuw met zijn Tröckener Kecks toonaangevend voor de Nederlandstalige rockmuziek. Samen met Thé Lau van The Scene baande hij een weg voor bekende bands als Van Dik Hout en Bløf en bands als Noordkaap en Gorki uit België namen een voorbeeld aan hem. Vele zomers graasde hij met de Kecks de festivalweides van Nederland en Vlaanderen af en werd hij de soundtrack van deze generatie.

Nu is hij terug met ‘Zonder Omweg’ en maakt hij zijn terugkeer naar de frontlinie van de Nederlandstalige rockmuziek. Deze schreef hij samen met Zornik’s Koen Buyse en de Mens Frank Vander Linden, elf nummers over heimwee, seks, wreedheid en verlangen. Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens. Robuust en poëtisch en bij vlagen heerlijk vilein. Sober, puur en recht op het doel, zonder omweg. Met een tournee met de hoogtepunten uit zijn rijke repertoire en een mooie mix van oud en nieuw doet hij ook MEZZ aan tijdens zijn tour!

Meer in MEZZ