Vrijdag 20 november
Retro House Classics
21:00 (Doors: 21:00)
Jupiler zaal
21:00 (Doors: 21:00) | Jupiler zaal
€ 19,50

Afgelast

Helaas, dit evenement is afgelast. Lees meer over hoe je je geld terug kan krijgen.

Meer informatie over tickets.
  • House

Dit is de verplaatste show van Retro House Classics die eigenlijk op 13 maart zou plaatsvinden.

Let op: Deze show kan alleen plaatsvinden indien de 1,5 meter maatregel niet meer geldt. Bij verplaatsing of annulering krijg je de mogelijkheid om gekochte tickets te retourneren.

In november komt Retro House Classics terug naar MEZZ. We maken een reis door de jaren negentig, waar housemuziek en housecultuur ontstonden. De boel wordt weer op zijn kop gezet door de verschillende dj’s die de classics door de speakers blazen.

Ga jij met ons mee terug naar de goede oude tijd en een avond vol nostalgische herinneringen te gemoed?

Met deze avond op de line-up DJ RobFranky Jones, CJ Bolland en resident DJ C.Mon.

Line-up:
► DJ Rob (Parkzicht, Oldschool Gngsters)
► Franky Jones (Montini, The First Rebirth, Bonzai)
► CJ Bolland (The Prophet, Mantra, R&S)
► C.MON (Retro House Classics)

Dj Rob
Dj Rob werkte in de jaren 90 veel met Paul Elstak en op diens label bracht hij samen met MC Joe zijn eerste single uit. Ook is hij medeorganisator geweest van een van de eerste grote hardcorefeesten ‘De Houseparty Ahoy’ en draaide hij veel in de Rotterdamse club Parkzicht. De naam Rob Janssen is zo groot geworden dat er een boek over hem verscheen. Wij zijn nu al benieuwd welke klassiekers van hem uit de speakers zullen komen!

Franky Jones
Hij loopt al jaren voorop in het Belgische nachtleven en ver daarbuiten als vaste gast bij enkele van de grootste nationale en internationale raves, clubs en feesten. Namen als Mystery Land, Love Parade, Cherrymoon, La Rocca, Houseqlassics en Thunderdome staan op het lijstje. Van Parijs tot Sydney en van Chicago tot Tokio, Franky Jones was er! Daarnaast is hij de oprichter van labels TRIPOMATIC, BUDJA & ENTERPRISE en was in de jaren ’90 een van de belangrijkste dj’s en producenten achter het legendarische BONZAI-label.

CJ Bolland
De Belgische producer en remixer van Engelse afkomst werd sterk beïnvloed door new wave en electro in de jaren ’80 en is een van de voornaamste pioniers en grondleggers van de Europese technosound. In 1996 kreeg hij zijn grootste bekendheid met zijn plaat ‘Sugar Is Sweeter’ die op de eerste plaats belande in de Amerikaanse dancecharts en werd al snel een wereldwijde clubhit. Als producer werkte hij al samen met toonaangevende artiesten als Depeche Mode, Moby, The Prodigy en dEUS onder zijn eigen label Mole Records. Voor de documentaire ‘The Sound of Belgium’ vertelt hij over de pioniersrol die België speelde binnen de wereld van de elektronische muziek in de jaren ’80 en ’90.

Minimum leeftijd: 18 jaar

MEZZ tipt