Zaterdag 24 november
Retro House Classics
+ DJ Rob + Franky Kloeck + Youri Parker + Stanton + C.Mon
22:00 (Doors: 22:00)
Jupiler zaal
22:00 (Doors: 22:00) | Jupiler zaal
€18,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • House

Owja je leest het goed! Retro House Classics keert weer terug naar MEZZ. Na vele mooie edities konden we deze natuurlijk niet afslaan. Tijdens Retro House Classics maken we een reis door de jaren negentig, waar housemuziek en housecultuur ontstonden. De boel wordt weer op zijn kop gezet door de verschillende dj’s die de classics door de speakers blazen.

Ga jij met ons mee terug naar de goede oude tijd en een avond vol nostalgische herinneringen te gemoed?

AREA 1:

Dj Rob
De legendarische dj Rob is de eerste die wij al kunnen aankondigen. Hij werkte in de jaren 90 veel met Paul Elstak en op diens label bracht hij samen met MC Joe zijn eerste single uit. Ook is hij medeorganisator geweest van een van de eerste grote hardcorefeesten ‘De Houseparty Ahoy’ en draaide hij veel in de Rotterdamse club Parkzicht. De naam Rob Janssen is zo groot geworden dat er een boek over hem verscheen. Wij zijn nu al benieuwd welke klassiekers van hem uit de speakers zullen komen!

Franky Kloeck
Franky Kloeck begon in 1992 met zijn dj carrière. Al snel werd hij steeds bekender en speelde op feesten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Finland, Spanje en Kroatië. Voor 4 jaar maakte hij deel uit van de beroemde Cherry Moon Trax die verantwoordelijk was voor veel succesvolle releases van Bonzai Records zoals ‘Let There Be House’ en ‘The House Of House’. Na zijn vertrek bij Cherry Moon Club was hij vaste dj bij veel beroemde clubs in België zoals Extreme en BBC.

Youri Parker
Net als Franky Kloeck begon Youri in 1992 als rave/house dj en maakte hij deel uit van de Cherry Moon Club. Elk weekend was hij hier te vinden en dit maakte hem tot de langst resident dj van de Cherry Moon Club. Het liefst draait hij lange sets waarmee hij een verhaal wilt vertellen aan het publiek. Youri heeft met grote namen gedraaid zoals Carl Cox, Sven Vath, Jeff Mills en Dave Clarke.

Stanton
Stanton wordt ook wel de dj legende van Parkzicht genoemd. Hij heeft alles al gezien en gedraaid. Naast zijn vaste plek in Parkzicht is hij ook te vinden op feesten zoals Oldschool Gangsters, Back2School en Decibel Outdoor. Hij draait oldschool classics en rave, maar is ook niet vies van newstyle/jumpstyle. Stanton is een dj die draait met vinyl en zorgt altijd voor een goede sfeer en blije gezichten.

AREA 2:

Mark Green
Vanaf 1994 draaide regelmatig op radio en vanaf 2002 mocht hij zichtzelf resident noemen van de Spock. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter ‘Spektrum’, een maandelijks technofeest in de Mezz. Gedurende de jaren is Mark zeer gevarieerd gaan draaien met Club, Funk, Trance, en Techno invloeden. De techno blijft echter Mark zijn grootste voorliefde.

Jeroen Verburg
Jeroen startte in 1987 zijn carrière als DJ in discotheek ‘Wallstreet’ in Roosendaal, waar hij de eerste voorzichtige klanken van de toenmalige House ten gehore bracht. Via de Roosendaalse discotheek ‘Magic’, waar hij in 1989 op vrijdag draaide, kwam hij uiteindelijk via de ‘Exq’s/ ‘Zsa-Zsa’ in 1992 in de ‘Massa’ in Breda terecht, waar hij resident DJ werd op de vrij- en zaterdagen. Jeroen’s sound kenmerkt zich door een mix van House/ mellow/ club en soulful, met af en toe momenten van techno.

Gertjan Hendriks
Gertjan Hendriks is één van de pioniers van de Bredase dance scene. Al vanaf midden jaren 80 stond hij achter de draaitafels, toen Dance nog een niche was. Vanaf eind 1989 tot 1993 was hij resident DJ in achtereenvolgens de Exq’s en de Zsa Zsa (huidige Dok 19 aan de Haven in Breda), met uitstappen naar o.a. de Spock en Sam Sam (Dongen).

Dazzle
Dazzle is al meer dan 20 jaar actief als dj en producer. In 1999 bracht hij zijn eerste dj-mix compilatie uit bij Black Hole Recordings en was toen al actief als dj in de Spock. Hierna volgden nog een drietal edities van de ‘Freedom’ mixcompilaties. Dazzle’s muziekkeuze kenmerkt zicht door ritmische, energieke trance, house en techhouse. Naast de grotere feesten waar Dazzle in het verleden gedraaid heeft, zoals Trance Energy, Impulz, Dancevalley, organiseert hij tegenwoordig regelmatig zijn eigen Trance-classics feesten genaamd Angels of Freedom. Hoewel hij tegenwoordig vooral in de trance(-classics) hoek draait liggen zijn roots in de mellow / club en bij producers als Armand van Helden en Todd Terry en labels als ‘Strictly Rhythm’ en ‘Fresh Fruit’.

MEZZ tipt