Sat 06 Jan 2024

Red Valley EP release

+ Bluesstruck Koop Tickets
Red valley
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 7,50 (Normaal)
Genre
  • Bluesrock
  • psychedelische blues
Share

Nostalgisch, energiek & elektrisch. Dat zijn de woorden die de driekoppige band Red Valley gebruikt om hun door bluesrock geïnspireerde repertoire te omschrijven. Toen drummer Dico Bak eind 2017 begon met het samenstellen van een band, vond hij verwantschap met zanger en bassist Jesse Schut en wierf hij gitarist Soof Zisis aan. Met hun grote idolen, Led Zeppelin en Jimi Hendrix in het achterhoofd, brengt de band vernieuwende zelfgeschreven muziek die doet denken aan de grote rock-‘n-rollbands uit de jaren ’60 en ’70.

Na hun single release party van ‘Grown Up Thing’ staat de band nu te popelen om hun eerste EP ‘A Sweet Introduction to Red Valley’ uit te brengen. Deze plaat laat zien welke genres ze allemaal kunnen spelen. Van funky pop tot psychedelische blues is het een avontuur voor het oor.

 

Bluesstruck

De blues slaat in als bliksem en raakt je tot op het bot. Bluesstruck is een Bluesband uit Zevenbergen bestaande uit een drummer, bassist, toetsenist en zanger/gitarist. Het repertoire van de band is divers en bestaat voor een groot deel uit eigen Bluesnummers, waarin ook invloeden van rock ‘n’ roll, funk, jazz en reggae te herkennen zijn. Tevens speelt de band een aantal arrangementen en covers van muzikanten als Muddy Waters, Howlin’ Wolf en Stevie Ray Vaughan.

Sinds de oprichting in 2017 staat Bluesstruck in verschillende cafés en op diverse evenementen. Hoogtepunten waren de Bluesroutes in Zeeland, Popelucht festival en Bobpop festival waar ze het podium mochten delen met gerenommeerd muzikant Jan de Bruijn. In het najaar van 2023 brengt de band hun eerste EP genaamd Damned uit dat bestaat uit 4 heerlijke originele blues nummers.

Meer in MEZZ