Woensdag 13 april
Ratboys
+ Hanne
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Country
  • Folk
  • Indierock

De indierockband Ratboys uit Chicago gaan al meer dan tien jaar mee en in die tijd brachten zij al vele albums en EP’s uit. De band voelt zich thuis in meerdere muziekgenres. Zo flirten hun songs met country in combinatie met de traditionele rocktechnieken uit de jaren ’90.

Om zichzelf bezig te houden tijdens de lockdown, namen ze hun eerste EP opnieuw op en daar kwam het gehele album ‘Happy Birthday Ratboy’ uit. Hun folk nummer ‘Go Outside’ is een nummer dat nog nooit zo herkenbaar is geweest. Tegelijkertijd heeft de band een ‘Virtual Tour’ uitgezonden, compleet met achtergronden die veranderde van Bikini Bottom naar de maan.

Dit jaar staat Ratboys in het voorprogramma van Julien Baker, maar bij MEZZ Breda komen ze met hun eigen headline show. Het voelbare kameraadschap van de band is op het podium te zien en Ratboys is klaar voor een energiek avondje rock! Voor de liefhebbers van EUT, Broncho en Bunny is deze show zeker een bezoek waard.

“Their stage presence and palpable camaraderie, fronted by lead singer and guitarist Julia Steiner, is effervescent and undeniably fun. Their 2020 album Printer’s Devil captures that energy in the recordings, pairing unconventional lyrical topics with rewarding musical payoffs.” – Riot Fest

Hanne is een 22-jarige singer-songwriter uit Utrecht. Haar liedjes zijn een verlenging van haarzelf, met teksten zo eerlijk dat het weinig aan de verbeelding overlaat. De muzikale inpiraties gaan van Fleetwood Mac en Joni Mitchell naar Robert Plant en Edward Sharpe & the Magnetic Zeroes. Haar muziek heeft hints van allemaal, maar het is vooral de puurheid van de liedjes wat de vergelijking terecht maakt. Ze heeft haar eerste EP opgenomen in de woonkamer, met behulp van vrienden en haar band. Het debuut ‘To the core’ is nu overal te beluisteren.

 

MEZZ tipt