Vrijdag 5 april
Prikkeldraad
Dark Intentions + De Stoeptegels + Headless Hunter
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal
€ 10

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

  • death-metal
  • Metal
  • thrash metal
PRIKKELDRAAD 🤘 is terug om van Breda een volwaardige metal stad te maken, deze keer in MEZZ!

Vooralsnog is PRIKKELDRAAD een samenwerking tussen MEZZ, Phoenix, De Basis, Sound Dog en POB en een aantal bekende metalheads uit Breda. Echter willen we de organisatie graag uitbreiden.

We zien het als ons grootste belang dat de metal scene uit Breda samenkomt en een vuist maakt. Daarom komen we graag in contact met bands, podia en organisaties die metal een warm maar zwart hart toedragen. We begonnen bij De Basis met een eerste editie, en komen 5 april naar MEZZ met de tweede editie. Bredase trots, maar ook metalbands uit andere steden worden vereerd en op zijn minst willen we het eerste jaar een flinke tour door Breda gemaakt hebben om aan de rest van de stad duidelijk te maken waar de dubbele bas van het metal hart nog klopt!

Volg de pagina’s om op de hoogte te blijven en laat weten wat jij met jouw band, podium, organisatie of op welke andere manier dan ook zou willen bijdragen om meer metal in Breda te realiseren. Hell Yeah!

Op 5 april is de tweede editie met niemand minder dan:

Dark Intentions 🤘 (thrash core)
De Stoeptegels 🤘 (Party (Grind)Punk)
Headless Hunter 🤘 (thrash metal)

Dark Intentions

Dark Intentions, een thrashcore band afkomstig uit Breda, werd opgericht in 2002. Vanaf het begin was Dark Intentions vastbesloten om een geluid te creëren dat zowel bruut als dynamisch was, met invloeden uit de NY hardcore uit de jaren tachtig/negentig, thrash metal en zelfs elementen uit death metal.

Naast hun studio-opnamen had Dark Intentions een reputatie opgebouwd als een live-act die energieke optredens aflevert. Van clubs tot festivals, altijd hard!

Eind 2009 zorgden gebeurtenissen in het leven ervoor dat Dark Intentions ermee ophield. Vlak voor de wereldwijde pandemie begon het echter weer te broeien…

Fast forward naar 2024: nieuwe energie en inspiratie, nieuwe muziek uit en klaar om weer tekeer te gaan op het podium!

Dark Intentions

De Stoeptegels

De Stoeptegels zijn een 4-mans Party-(Grind)Punk band uit Eindhoven.

De muziek van De Stoeptegels is een combinatie van grove maar feestelijke teksten, snelle riffs en drums en vooral gezelligheid. Het is de missie van De Stoeptegels om op zoveel mogelijk plekken de boel op zijn kop te zetten en iedereen mee te laten feesten.

De Stoeptegels

Headless Hunter

Headless Hunter is een vijfkoppige thrash metal band uit Noord-Brabant, opgericht in 2021. Deze 5 metalheads brengen je moderne thrash met een old school vibe. Het is een mix van thrash meets hardcore en misschien zelfs een beetje speedmetalcore. Met invloeden van bands als Exodus, Crisis, Power Trip, Warbringer en Insanity Alert breekt deze band gegarandeerd de tent af.

Headless Hunter

MEZZ tipt