Vrijdag 10 september
Popmonument
Froukje + S10 + Remme + I Am Oak
19:30 (Doors: 19:30)
Extern
19:30 (Doors: 19:30) | Extern
Popmonument Breda € 25 | Popmonument Breda x Bergen op Zoom € 50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Hiphop
  • Pop
  • Rock

Let op: Voor toegang tot PopMonument dien je naast een geldig entreebewijs ook in het bezit van een coronatoegangsbewijs te zijn.

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, breidt uit naar Breda. Dat was al eventjes bekend. Vandaag worden de eerste namen van het programma gepresenteerd. Niemand minder dan Froukje, S10, RemmeAmy Root, I Am Oak (solo) en Bongloard reizen in september af naar Breda.

Met de komst van Froukje en S10 is de hele voorhoede van de Nederlandse (alternatieve) pop
present. Zij braken allebei het afgelopen jaar definitief door bij het grote publiek en hebben grote festivalshows en clubtours op de planning staan. Daar mocht PopMonument Breda niet in ontbreken. De deelnemende locaties worden later bekendgemaakt.

PopMonument Breda vindt op vrijdag 10 september plaats in samenwerking met gemeente Breda, MEZZ, Graphic Matters en Breda Buiten. Op monumentale plekken in hartje Breda spelen (alternatieve) pop, rock, wereld en elektronische artiesten. MEZZ ondersteunt onder andere in programmering en promotie.

De kaartverkoop voor PopMonument Breda is gestart. Een ticket voor de editie in Breda kost 25 euro. Er zijn ook een beperkt aantal voordelige combitickets (inclusief PopMonument Bergen op Zoom) voor 50 euro beschikbaar.

PopMonument Breda wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Breda, MEZZ, Graphic Matters, Breda Buiten, SOUNDZ, Lyfter en Hotel Zeezicht.

S10

S10, inmiddels kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Haar debuutalbum ‘Snowsniper’ werd beloond met Nederlands meest prestigieuze muziekprijs, een Edison in de categorie ‘Alternative’. De 20-jarige Stien den Hollander wist veel mensen te raken door haar openheid over haar tumultueuze verleden in de psychiatrie, de leidende thematiek op haar eerste twee ep’s. Hierover maakte 3voor12 tevens een documentaire.

Haar show op Noorderslag 2020 werd uitgeroepen tot #2 van de beste 25. Op uitnodiging van Wende trad S10 op in Koninklijk Theater Carré Amsterdam en De Volkskrant noemde het duet van Wende en S10 ‘het hoogtepunt van de avond’.

Op 13 november verscheen Vlinders, een nieuw album dat voortbouwt op het ontluikende emotionele spectrum en de scherpe en elegante sounds die we kennen van de Hoornse zangeres. Vaste producer Sim Fane is wederom nauw betrokken. Het album bevat contributies van o.a. Ronnie Flex, Zwangere Guy en Wende Snijders.

Locatie: Grote Kerk

Froukje

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single gaat viraal op internet en brengt haar op de radar van media als DWDD. In mei 2020 verschijnt haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’. Beide singles zijn in korte tijd goed voor tonnen views en elk meer dan een miljoen streams. Ook tekent Froukje een contract bij Top Notch. Met de release van haar EP Licht en Donker in 2021 bezegelt ze haar definitieve doorbraak. Binnen enkele maanden loopt het project uit naar 15 miljoen streams. Single ‘Onbezonnen’ wordt 3FM Megahit, ‘Heb Ik Dat Gezegd’ gaat evenals ‘Ik Wil Dansen’ viraal op Tiktok en de EP tikt de nummer-1-positie aan op Apple Music.

Op ESNS 2021 ontvangt Froukje de Kickstart Award voor nieuw talent en wordt ze door 3voor12 bestempeld als de beste act van het festival. Ook wint ze de 3FM Talent Award 2021, benoemt de Volkskrant haar tot #2 Poptalent van het jaar, is ze te gast bij Op1 en te zien in Nieuwsuur en het NOS Journaal en selecteert Spotify haar als RADAR-artiest. Aankomende zomer speelt Froukje op vele festivals waaronder Rock Werchter, Pukkelpop, Lowlands, Dauwpop en Paaspop. Het belooft al met al een zinderende muzikale toekomst voor Froukje, die zich voortbeweegt met een aura van authenticiteit en inhoudelijke urgentie dat in een woelig tijdperk even verfrissend als broodnodig aandoet.

Locatie: MEZZ

Remme

Het uitzonderlijke talent van Remme (21) als zanger, songwriter en multi-instrumentalist is onmiskenbaar. Hij begon met het schrijven van muziek toen hij 12 jaar oud was en werkt sindsdien aan zijn songs tussen geboortestad Eindhoven en Berlijn, waar hij in zijn studio werkt. Geïnspireerd door Fleetwood Mac, Jeff Buckley, Michael Jackson en Justin Bieber schrijft hij krachtige, zorgvuldig uitgewerkte popsongs: ‘Ja, mijn invloeden zijn heel eclectisch, maar misschien is het iets voor millennials dat we onszelf op die manier geen grenzen opleggen’.

Remme wordt getipt als een van de meest opwindende nieuwe artiesten van het jaar, maar dat alleen is al een understatement: er zit een oude ziel in remme, die momenten uit de dagelijkse chaos filtert om ze te transformeren in tijdloze, beklijvende liedjes. Remme verzorgde ook het EK-anthem van ‘Studio Europa’ tijdens het Europees Kampioenschap voetbal.

Locatie: Nieuwe Veste

Amy Root

Klassiek getrainde muzikanten en ontluikende producers Lukas Amer en Sjoerd Huissoon ontmoetten elkaar in 2017 op het Conservatorium van Rotterdam. Nadat ze jarenlang apart werkten, ontdekten ze een gedeelde, elektronische passie. Dit leidde tot Amy Root, een hagelnieuw project gekarakteriseerd door strakke, gevoelige beats, opzwepende harmonieën en wereldse invloeden.

Locatie: Stadhuis

I Am Oak (solo)

Thijs Kuijken, spil van de Utrechtse altfolkformatie I Am Oak, staat bekend als een artiest die liever verkent dan onthult. Die denkwijze komt ook fraai tot uiting in zijn muziek: slepend van karakter en zich overleverend aan het moment, zijn stemgeluid aangenaam laverend tussen klank en poëzie. Kuijken kan gevoelens en gedachten prachtig omzetten in beschouwingen van natuurfenomenen en landschappen, ergens op dezelfde golflengte opererend als bijvoorbeeld Bill Callahan, Sufjan Stevens, Red House Painters en Low.

Locatie: Waalse Kerk

Bongloard

Fuzz gitaren, felle bass riffs en beukende drums, het in Utrecht geboren Bongloard is hier om even flink de boel te verbouwen. Met hun harde garage rock is hier nog niet de helft over gezegd. Geïnspireerd door o.a. Thee oh Sees en Ty Segall gaan Jannes van Kaam (FFOOSS), Ties Bogers (Ex-Palmsy) en Jan van Asch (Speak Easy) menig concertzaal met de grond gelijk maken.

Locatie: De Avenue

MEZZ tipt