Zondag 11 september
PopMonument
Pitou + Emile Lagarde
13:00 (Doors: 13:00)
Extern
13:00 (Doors: 13:00) | Extern
Gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • elektronisch
  • Folk
  • open monumentendag
  • Pop

Na een succesvolle editie in 2021 met o.a. S10 en Froukje keert PopMonument Festival terug in Breda op zaterdag 26 november. In samenwerking met Poppodium Mezz presenteert PopMonument in diverse historische locaties in Breda een breed programma met muziek en kunst. De komende editie staat in het teken van Royal Roots; de koninklijke geschiedenis van de stad.

Op zondag 11 september organiseert PopMonument tijdens Open Monumentendagen een voorproefje in Kasteel van Bouvigne. Een hele bijzondere locatie die alleen tijdens Open Monumentendagen geopend is voor publiek. In de kapel in de tuin van het kasteel treden Pitou en Emile Lagarde namens PopMonument op. Pitou bracht haar typische folkpop sound onlangs voor een volle zaal ten gehore tijdens PopMonument in Middelburg.  Singer songwriter Emile Lagarde was dit jaar één van de sterkhouders van Popronde. Emile maakt hypnotiserende akoestische muziek in combinatie met eigenzinnige teksten.

Programma & reserveren
Emile Lagarde bijt het spits af om 13:00 uur en Pitou start om 15:00 uur en sluit daarmee de dag af. Toegang is gratis en capaciteit is beperkt. Reserveer daarom tijdig een plek via de website van Open Monumentendagen.

Pitou

De muziek van de Amsterdamse songwriter en zangeres Pitou wordt gekarakteriseerd door haar betoverende, veelkleurige stem en eigenzinnige composities. Sprookjesachtige vertellingen, die van klein en delicaat tot groots en orkestraal gaan. Als kind zong ze in een professioneel klassiek kinderkoor – op zoek naar onafhankelijkheid begon ze haar eigen muziek te schrijven.

Emile Lagarde

Emile Lagarde verruilde zijn stadse appartement voor een eenvoudige Yurt in de natuur. Zijn elektronische muziek, die hij produceerde als Sun Shy Boy veranderde geleidelijk mee in hypnotiserend akoestisch sound design met eigenzinnige teksten. In samenwerking met Simon Akkermans bundelde hij zijn nieuwe klanken tot een volwaardig EP, release najaar 2022.

MEZZ tipt