Zondag 1 april
POBparade
Powerizer + Dowzer + The SPVRK + many more...
16:30 (Doors: 16:00)
Jupiler zaal
16:30 (Doors: 16:00) | Jupiler zaal
toegang gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Metal
  • Punk
  • Rock

Al 22 jaar op rij staat het centrum van Breda tijdens het paasweekend in het teken van de POBparade, de muzikale kroegentocht georganiseerd door POB (stichting Poporganisatie Breda). De binnenstad van Breda wordt overspoeld door muzikanten én muziekliefhebbers, en voor het zesde jaar op rij is Mezz op paaszondag dé plek waar alle hard rockers, metalheads en punkers elkaar treffen om te genieten van de vele beukorkesten die de Mezz op haar grondvesten doen trillen! Op paaszondag 1 april 2018 zorgen POB en Mezz er samen voor dat er tijdens deze 22e POBparade de beste lokale bands uit de hard, harder en hardste genres te beleven zijn.

18.30 – 19.10 At First
19.25 – 19.55 TerraDown
20.10 – 22.55 Powerized
21.10 – 21.40 Dowzer
21.55 – 22.35 Revölvo
22.50 – 23.20 Pink Flamingos
23.35 – 00.05 The Spvrk
00.20 – 01.00 Hilton Dive

DOWZER

Heeft in hun tienjarig bestaan een eigen stijl van punkrock gevormd, die barst van melodie en meerstemmige zang, maar ook knalt met power en diversiteit. Ze speelden shows door heel Europa, zorgden dat hun platen van Breda tot aan Tokyo in de schappen terecht kwamen en bouwde ervaring op in voormalige bands zoals New Pokerface, Harsh Realms, This City Shines en Delychees.

AT FIRST

Machines die de wereld overnemen, politici die compleet doorslaan, en de helft van de wereldbevolking aan de narcotica voorzien door de heersende farmaceutische industrie. – De songteksten van At First zijn vaak toekomstige doembeelden van een apocalyptische wereld. Maar soms komt deze visie toch akelig dichtbij… In hoeverre is dit slechts science-fiction?

At First zoekt met haar muziek de grenzen op van de alternatieve rock en metal en laat daarbij horen brede invloeden te hebben. Invloeden die variëren van Rage Against the Machine tot Parkway Drive en Halestorm tot System of a Down. Die grenzen weten ze ook regelmatig smaakvol te doorbreken met beukende, groovy stukken, snijdende gitaren en epische zanglijnen met krachtige uithalen.

HILTON DIVE

Wat krijg je als je Kerry King van Slayer, Brent Hinds van Mastodon, Mikael Akerfeldt van Opeth en wijlen Dimebag Darrel van Pantera bij elkaar zet? Een unieke combinatie van metalcore, trash- en postmetal genaamd Hilton Dive. En dit veroorzaakt niet alleen nekpijn, maar vooral een boos gezicht, de pink en wijsvinger de lucht in en een ongezonde behoefte aan drank.

PINK FLAMINGOS (FR)

Dit trio uit Le Havre is een van de best bewaarde punkrock geheimen uit Frankrijk. Deze band bestaat al 10 jaar en heeft muzikale raakvlakken met bands als The Lawrence Arms en Hot Water Music. Inmiddels staan er meer dan 200 shows door heel Europa op de teller, en deelden ze het podium al met genre helden zoals Off With Their Heads en Polar Bear Club.

POWERIZED

Met Nick Holleman, een van de beste metalzangers van Nederland, als boegbeeld heeft Powerized een zeer sterke troef in handen. De vier muzikanten zetten een melodische metal sound neer waar Nick met zijn loepzuivere stem pakkende verhalen met diepgang overheen vertelt, zingt en schreeuwt. Ter promotie van het nieuwe album The Mirror’s Eye spelen ze nu de eerste show in thuishaven Breda.

REVÖLVO

Wanneer je Motörhead met Anthrax en een beetje Iron Maiden mixt, en daar wat S.O.D. en Billy Idol aan toevoegd en het geheel overgiet met een vleugje kerosine en een hoop talent dan is het resultaat de ready to rock sensatie Revölvo waarbij stilstaan geen optie is!

TERRADOWN

Een jonge en nieuwe metalband uit Breda, die niet de focus legt op alleen maar een genre maar al de persoonlijke muzieksmaken met elkaar ment. Het resultaat? Harde, melodische metal, afgewisseld met hardrock riff’s, een ruwe stem, epische teksten en zwaar gebrul.

THE SPVRK

Deze veel belovende poppunkband speelt stevige songs met catchy teksten in de trend van Paramore, Destine en Mayday Parade. Bracht in samenwerking met producer Robin van Loenen, bekend van eerdergenoemde Destine, al 2 singles met videoclips uit en stond al op festivals als Breda Barst en Metropolis Rotterdam.

MEZZ tipt