Zondag 9 april
POBparade
PEP + Freddie Lee + Veilingkade and more
18:30 (Doors: 18:30)
Jupiler Zaal
18:30 (Doors: 18:30) | Jupiler Zaal
Gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Hiphop

In het paasweekend staat het centrum van Breda in het teken van de POBparade, de muzikale kroegentocht georganiseerd door POB (stichting Poporganisatie Breda). De binnenstad van Breda wordt overspoeld door muzikanten én muziekliefhebbers, en MEZZ is op paaszondag dé plek voor alle hiphopliefhebbers. Op paaszondag 9 april 2023 zorgen POB en MEZZ er samen voor dat er tijdens deze POBparade de beste lokale artiesten uit de hard, harder en hardste genres te beleven zijn.

Poporganisatie Breda, afgekort tot POB, is een stichting die zich tot doel heeft gesteld het Bredase muziekklimaat naar een hoger plan te tillen. Hiervoor zet POB zich al bijna 25 jaar in. POB is uitgegroeid tot één van de meest actieve poporganisaties binnen de provincie Noord Brabant, mede door het grote aantal activiteiten die zij op jaarbasis organiseert. Momenteel richt POB zich voornamelijk op haar pijlers: presentatie, educatie en ontwikkeling. Dit alles doet POB met de gewaardeerde hulp van vele vrijwilligers en natuurlijk door het enthousiasme van de Bredase muzikant.

Met deze hiphop editie optredens van: PEP, Freddie Lee, Veilingkade, De Oppositie, Etcie, Caspar Benjamin, Martoes en Jesse Joey James.

Pep

PEP

PEP (Pepijn Houben) is een rapper uit Breda. Zijn kracht ligt bij cryptische teksten, harde punches en een sound met een diepe bass. Met een rauwe mix van oldschool en trap, laat hij menig hiphopliefhebber bouncen.

Hij heeft laatst zijn debuut EP ‘Eerste Druk’ uitgebracht in samenwerking met producers DIMI, SiD. en Ben Jur. Het begin van een hoop nieuwe muziek die PEP in 2023 uit gaat brengen!

Freddie Lee

Freddie Lee

Freddie Lee was altijd een beetje op de achtergrond, los van wat videoclips en tracks die op YouTube verschenen. Tot het moment dat hij producer en oude bekende BenJur tegen kwam. Samen zijn ze de studio ingegaan en zijn ze gaan werken aan een plaat. Gaandeweg kreeg dit steeds meer vorm en kregen de rappers Steen en EZG lucht van de rauwe Bredase straat-rapper. Freddie verscheen eerder al bij Fano op zijn album ‘Honger’ en sinds november heeft hij eerste eigen wapenfeit gereleased onder Infected Records, genaamd ‘1000’.

Veilingkade

Veilingkade

Veilingkade is een Bredase hiphop crew bestaande uit 5 personen: Banda (MC), Pilla (MC), Dan Harper (MC), Liv Large (MC/Producer) en Sid (DJ/Producer). In 2022 dropte ze hun debuutalbum ‘Trapmoney & Poloshirts’, die zeer goed werd ontvangen en resulteerde in een aantal succesvolle live shows.

Veilingkade zijn van origine jeugdvrienden die elkaar troffen bij de skatebaan. De liefde voor hiphop heeft ze bij elkaar gebracht en dat zorgde ervoor dat ze ieder op hun eigen manier al vroeg bezig waren met teksten schrijven en beats maken. Beïnvloed door acts zoals Wu Tang, Mobb Deep,  Moha La Sqaule, Polo G en Meekz, besloten ze in 2022 de krachten te bundelen. Met ieder zijn eigen unieke identiteit, invalshoek, sound en dikke liveshow weet Veilingkade zich te onderscheiden van de rest.

In februari 2023 is ‘Water’ uitgekomen; de eerste single van het aankomende album die eind 2023 zal verschijnen.

De oppositie

De oppositie

De Oppositie is een gloednieuw hiphop duo uit Breda, producer/Mc Narcose heeft zijn krachten gebundeld met niemand minder dan Syracuse! Tussen de heren zit een ruime 10 jaar aan muziekgeschiedenis en broederschap, gecombineerd met een honger die niet te stillen is. De combinatie van MPC-Beats en ongefilterde lyrics zorgen voor een uniek staaltje rasechte Hiphop.

Etcie

Etcie, is een Nederlandstalige artiest uit Breda. Als tiener begon hij met het schrijven van teksten met zijn vrienden, wat voor hen een echte uitlaatklep was. Op deze manier verwerkten zij gebeurtenissen en gevoelens. In 2022 heeft Etcie zijn debuutalbum ‘Pon Road’ gereleased. Hierin vertelt hij over zijn verleden, zijn toekomstplannen en de emoties die daarbij komen kijken.

Caspar Benjamin

Caspar Benjamin

Caspar Benjamin is een up-and-coming rapper uit Breda. Zijn voorliefdes voor koken en hiphop vormen een gouden match. Zo laat deze chef iedereen proeven van zijn eigenaardige smaak en vlijmscherpe flows. Caspar Benjamin windt er geen doekjes om. Hij brengt oldskool geluid, is technisch hoogstaand en schrijft teksten die raken.

Na het uitbrengen van zijn single ‘Tijdloos’ is hij weer bezig met het verder ontwikkelen van zijn sound. Samen met producer Ernesto komt er een verse EP aan. Dikke Boom-bap beats en heavy samples zijn te verwachten waar deze twee samenwerken.

Martoes

Martoes

Martoes is geboren in Breda en begon op zijn 10e met freestyle. Muziek maken werd voor hem een weg om de drukte in zijn hoofd van zich of te schrijven en rappen gebruikte hij als middel. Op zijn 13en had hij zijn allereerste optreden in MEZZ. Hiervoor had hij een track geschreven ‘Doe Het Gewoon’ onder de naam Kid Trunk.

Door de jaren bleef hij oefenen en op zijn 17e begon hij met meer optredens. Van Breda naar Club Vie in Rotterdam tot aan Poppodium 013. Daarna bracht hij het nummer ‘Wiggle’ uit onder zijn eigen management genaamd ‘YOUNG BOYS CAPITAL’ die nu 167.000 streams heeft. Verder is hij bezig met verschillende projecten met een andere meer rauwere sound.

Jesse Joey James

Jesse Joey James

Gooi een korreltje Beachboy, 50 ml hiphop en een eetlepel trap in de pan en zo heb je het recept voor de saus die ook wel Jesse Joey James te noemen is. Jesse heeft een wavy, melodieuze en energieke sound waarmee hij de luisteraar door het verhaal van ‘De Vrijbuiter’ sleurt en hij er bangers er weer uit gooit.

Hij stond eerder al op Breda Barst en andere podia als MEZZ, poppodium Phoenix, Hall of Fame en Qfactory. Jesse verzorgt een energieke liveshow met behulp van een mix aan Nederlandse en Engelse Hip Hop en Trapsoul.

MEZZ tipt