Zondag 16 april
POB parade: Hilton Dive + OneGodLess + Olde Souls e.a.
17:30
Jupiler zaal + Kleine zaal
17:30 | Jupiler zaal + Kleine zaal
gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Metal
  • Punk
  • Rock

Voor het 21e jaar op rij zal het centrum van Breda tijdens het paasweekend in het teken staan van de POBparade, de muzikale kroegentocht georganiseerd door POB (stichting Poporganisatie Breda). Op de paaszondag kom je naar Mezz voor een flinke bak overheerlijke herrie, aangeboden door de lokale initiatieven Punkrock Riot Breda en 3ThaHardWay.

Verdeeld over 3 podia kun je genieten van optredens van: Tarantino x A Million Squeeks Will Do You No Harm, Lotus (BE), Wells, OneGodLess, Ghost Years, Olde Souls, Hilton Dive, First Fight Down, Five Years Later, Switch Bones en The Spvrk!

Hilton Dive

Zeven jaar na de fatale duik van rock ’n roll legende Herman Brood, kiest een Bredase viermansformatie niet alleen Brood zijn laatste actie als bandnaam, maar zorgen zij ook voor een gelijkwaardige én genadeloze impact op de locale metalscene; Hilton Dive is vanaf dan een feit. Van krakersholen naar lokale bars, en van bandjesavonden in jeugdhonken tot festivals zoals Breda Barst. De band weet zo hun unieke combinatie van metalcore, trash-, doom en postmetal steeds meer te ontwikkelen en dat is duidelijk terug te horen op het volwaardige album I Am Become Death dat in 2015 werd uitgebracht.

OneGodLess

Met een mix van metal, rock en blues klinkt OneGodLess herkenbaar, maar toch weet dit viertal het helemaal eigen te maken. Met ervaring in bands als Textures, Exivious, Red Eyes en Pestilence, vormen drummer Yuma, bassist Robin, gitarist Yordi en zanger Pieter samen een zware metal stoommachine die niet te stoppen is. Dus schud je hoofd los en gooi die vuist in de lucht!

Tarantino X Squeeks

Wat krijg je als je dirty punk en old school hardcore met elkaar mixt? Een explosieve cocktail genaamd Tarantino. Tarantino is dé hardcore formatie uit Noord-Brabant en hun enige doel is zoveel mogelijk shows in zweterige tenten weg te zetten. Hun optredens zijn energiek, snel en gewetenloos. Voor hun muzikale project wordt Tarantino bijgestaan door een één-persoons noise/ambient band uit Eindhoven; A Million Squeeks Will Do You No Harm.

Switch Bones

Heavy stoner met pakkende pop melodieën, dat is Switch Bones! Zanger, gitarist en songwriter Erik wist de aandacht van drummer Geert en bassist Paul te trekken door in 2013 een jaar lang elke dag een nummer op Youtube te zetten. Uit die 365 nummers selecteerden zij de meest heavy, maar toch catchy songs als startpunt voor de formatie van een nieuwe band.

First Fight Down

First Fight Down is opgericht in 1997 en speelt jaren 90 metalcore in de stijl van Morning AgainReprisal, From The Dying Sky en Arkangel. Na een aantal jaar op een laag pitje te hebben gespeeld, is de vlam sinds enige tijd weer flink aangewakkerd. Na het wisselen van enkele bandleden, zijn deze boys de studio weer ingedoken en werd in februari 2017 het album Revelation:Extinction internationaal uitgebracht.

Ghost Years

Ghost Years is een Braziliaans-Nederlandse hardcore band uit Amsterdam. De nummers zijn snel, krachtig en ook sociaal bewust. De band werd in 2016 gevormd door ex-bandleden van Hesperian en Second Guessing. Hun debuut EP werd in 2016 uitgebracht door White Russian Records, gevolgd door twee nieuwe nummers begin 2017. De muziek van Ghost Years zou je kunnen vergelijken met dat van Comeback Kid, Bane en Expire.

Lotus (BE)

Lotus brengt venijnige mid tempo hardcore uit Antwerpen. Recht uit het hart weten ze met hun muziek een soort oergevoel aan te wakkeren bij het publiek. Op het podium transformeren de doorgaans rustige jongens dan ook tot demonen die al hun frustraties of problemen eruit gooien.

The Spvrk

The Spvrk is een vijfkoppige poppunk band uit Breda die stevige songs maakt met catchy teksten in de trend van Paramore, Destine en Mayday Parade. Van up-tempo nummers met lekkere gitaarlickjes gecombineerd met een keiharde ritmesectie, tot kleine liedjes met goed in het gehoor liggende melodieën. Ondanks de jonge leeftijd van de bandleden, zit er al heel wat podiumervaring in de band. Begin 2016 werd debuutalbum Galaxies uitgebracht en eind van het jaar doken ze opnieuw de studio in met als resultaat de nieuwe single Close The Distance.

Five Years Later

Na 10 jaar stilte brengt Five Years Later de poppunk uit de gouden dagen terug, met een explosie van melodische klanken. New Found Glory, No Use For A Name en Undeclinable zijn nog steeds de muzikale bron van inspiratie voor deze mannen. Na het verlaten van hun nest, en met bands zoals Destine, Daredevils, Diesel Disko en Ego Dreams de wijde wereld in te zijn gegaan, wist het vijftal de weg naar huis terug te vinden. In Luxemburg werd aan nieuw materiaal gewerkt, opgenomen onder toezicht van gitarist en producer Robin van Loenen, met als resultaat de EP Beaufort.

Olde Souls (BE)

Olde Souls is een Belgische alternatieve rock- en punkrock band. Hun combinatie van americana melodieën en punk rock punch is soms zacht en zalvend, dan weer stevig rockend. De autobiografische teksten behandelen thema’s als mislukking en spijt, hebben vaak een melancholische vibe maar laten ook steeds een drang zien om voluit voor het leven te gaan. Olde Souls’ punk rock is rauw en eerlijk en heeft stevige wortels in classic rock.

Wells

Wells is een alternative/post-hardcore band met leden van Death Letters en San Andreas. In mei 2016 bracht de band de debuut EP Over uit, tegelijk met hun eerste officiële videoclip. Fans van Finch, Silverstein, Thrice en The Used zullen zich gelijk thuis voelen bij deze mix van schreeuwende, harmonische vocalen en melodische riffs. Met meer dan 1000 live shows onder hun gezamenlijke riem, is dit ook zeker een band die je live wil zien!

MEZZ tipt