Donderdag 24 oktober
Nouvelle Vague
+ Bobbi
18:30 (Doors: 17:30)
Jupiler zaal
18:30 (Doors: 17:30) | Jupiler zaal
€ 30

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • bossanova
  • brass
  • Jazz

Het Franse collectief Nouvelle Vague brak 15 jaar geleden door met een onverbiddelijk als geniaal succesrecept: new wave-hits uit de jaren ’80 in een loungy bossanova-jasje. Voor de serieuze popliefhebber was het even wennen om de donkere nummers van Joy Division, Depeche Mode en The Sisters of Mercy gekreund te horen worden door een zwoele chanteuse op een Braziliaans ritme, maar Nouvelle Vague voert de muzikale verbouwing zo goed uit dat zelfs de grootste cynicus al na vier maten om is.

Na 15 succesvolle jaren viert de formatie dit jaar haar jubileum op uitbundige wijze: een unplugged tour door Europa zoals ze dit ook in 2004 deden. Met akoestische gitaren, een paar keyboards, twee fantastische stemmen en een vleugje ambiance. Daarnaast volgen er maar liefst twee albums met tracks die de afgelopen 15 jaar het daglicht nog niet hebben gezien en wordt de band gevolgd voor een documentaire.

Support deze avond komt van Bobbi, het alter ego van zangeres en internationaal model Margriet Planting. Ze werd bekend als bassiste van de band Zazi. Met Zazi zag Bobbi de wereld, met optredens van de Amerikaanse westkust en Canada to Cape Town en Sint Petersburg. Ook was de band te zien als support act van Charles Aznavour tijdens zijn concert in Amsterdam.

Nu is het tijd om op eigen benen te staan. Samen met producer Reyn Ouwehand (Vanessa Paradis, Benjamin Biolay) nam Bobbi de nieuwe single Dans Mon Lit op. Daarbij werd ze ondersteund door Denis Benarrosh (Carla Bruni) op de drums, Nicolas Fiszman (Charles Aznavour, Julio Iglesias) op bass gitaar, Roman Bly op horns en het Quinetique String Quartet.

MEZZ tipt