Zaterdag 16 december
New Cool Collective
19:30 (Doors: 18:30)
Jupiler zaal
19:30 (Doors: 18:30) | Jupiler zaal
€18

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Jazz

Trek je dansschoenen aan want New Cool Collective komt weer terug naar Mezz met nieuw werk! De band is al jaren een pionier in de jazz scene en met een unieke mix van jazz, dance, latin en salsa hebben de mannen duidelijk een eigen stijl op de kaart weten te zetten.

Met maar liefst 18 albums op hun naam, tours door de Benelux, Engeland, Duitsland, Afrika, Canada, Rusland en Japan en optredens op de grote festivals zit de achtkoppige band weer in de studio om nieuwe nummers op te nemen. Na verschillende toffe samenwerkingen met o.a. Matt Bianco (Mark Reilly) werd het toch weer eens tijd voor een ‘eigen’ project. Deze plaat wordt de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album Electric Monkey Sessions.

Na  de show van New Cool Collective kunnen we nog heerlijk door dansen bij de Jazz Junkies. Zij brengen hun energieke kijk op jazz al weer heel wat jaartjes aan de man en dat is te horen! Geen duizend noten per minuut of ellenlange solostukken maar super dansbare (nu) jazz met invloeden uit de soul, funk, bossa, afro, latin en electronica. Hart van het collectief zijn DJ’s H The Hype en Sookie maar worden waar nodig ondersteund door gerenommeerde muzikanten. Het duo mocht al talloze mooie gigs en op de jazzy conto schrijven in o.a. 013, Effenaar, Tivoli, Paard, Bird, North Sea Jazz Club, Verkadefabriek en op festivals als Lowlands, Supernatural, Magneet, I live Life, So What’s Next, en Jazz In Duketown. Ook zijn ze resident DJ’s op de officiële Blue Note Clubsessions (Eindhoven) en in Paradox (Tilburg).

MEZZ tipt