Fri 14 Jan 2022

New Cool Collective

Koop Tickets
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 19,50 (Normaal)
Genre
  • Jazz
  • Latin
Share

Jazz, dance, latin, salsa, afrobeat: New Cool Collective zorgt voor een dansfeest waar de vonken van af vliegen. Het nieuwe album staat voor dit jaar in de planning, een mooi moment dus om het gezelschap begin 2022 weer naar Breda te halen.

Het begint allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium staan. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin. Het is een unieke combinatie, die al snel leidt tot het achtkoppige New Cool Collective. In de loop der jaren speelt de groep wereldwijd in de hipste clubs en op festivals, in de vaste achtkoppige bezetting of als negentienkoppige bigband. Daarnaast werkt NCC samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.

In 2018 vierde New Cool Collective zijn 25-jarig en verscheen Dansé Dansé, het album waarmee de groep terugkeert naar waar het allemaal begin: de dansvloer. Het resultaat is een swingende mix van 80’s drumcomputers, eigenzinnige synths en Afrikaanse ritmes. Ook in coronajaar 2020 zit de band niet stil en krijgt de samenwerking met Matt Bianco een vervolg met High Anxiety. In de loop van 2021 verschijnt het nieuwe album van New Cool Collective.

Meer in MEZZ