Zondag 29 januari
Muzikantendag Breda
12:00 (Doors: 11:45)
Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Popcafe
12:00 (Doors: 11:45) | Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Popcafe
Gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
 • muzikantendag

Muzikantendag Breda is dé dag voor de muzikant. Of je nu nieuw bent in het vak of je al op het punt van doorbreken staat; iedereen is welkom! Kom langs bij verschillende seminars, kennissessies, netwerkborrels, meet & greets en nog veel meer.

Muziek maken bestaat uit zoveel meer; hoe onderhoud je je social media of hoe regel je de vetste optredens? Tijdens de Muzikantendag stoom je jouw act klaar voor die volgende stap! Daarnaast heb je de gelegenheid om te netwerken, je muziek te pluggen en al je vragen te stellen aan belangrijke spelers in de muziekindustrie. De Muzikantendag is gratis te bezoeken en je hoeft je hier niet voor aan te melden.

Wil je meer weten over de inhoud van Muzikantendag? Lees dan snel verder. 

Download hieronder de timetable. Wil je up to date blijven met de laatste aankondigingen rondom Muzikantendag? Zet jezelf snel op aanwezig in het Facebook-event en mis niks!

Aftikken met Willem en Gideon

Willem Jongeneelen (muziekjournalist) en Gideon Karting (Outliner Management, voorheen MOJO Concerts) mogen deze dag de spits afbijten! Gideon doet de ins en outs van de muziekindustrie uit de doeken. Welke partijen zijn allemaal betrokken in de verschillende lagen van de sector? Goede kennis is de basis om als beginnend muzikant op professioneel vlak te ontwikkelen. Het geschreven boek van Gideon ‘Werk nooit met je idolen’ komt met deze opening ook voorbij. Als boeker bij MOJO was hij verantwoordelijk voor o.a. Lady Gaga, Adele, One Direction, Arctic Monkeys, Bruno Mars en BTS. Ook is hij jarenlang programmadirecteur geweest van festivals als Lowlands, North Sea Jazz en Pinkpop.

Seminars

Eén of meerdere professionals geven een presentatie over verschillende onderwerpen in de muziekindustrie. Weten welke onderwerpen aan bod komen en wie er zal spreken? Lees snel verder.

Demopanels

Laat jouw muziek horen aan professionals en krijg feedback over jouw muziek! Tijdens deze luisterpanels krijg je 10 minuten de kans om je eigen muziek te laten horen en te vertellen wat je plannen zijn voor je eigen act. De professionals geven je advies over de vervolgstappen die je kan nemen om je act naar een hoger level te tillen.  

Professionals:

 • Erroll Antonie (BMG Talpa Music)
  Hij werkt als hoofd A&R voor BMG Talpa Music met nationale en internationale artiesten, componisten en producers. Daarnaast is Errol altijd op zoek naar nieuw talent.
 • Maarten van Vugt (MOJO Concerts)
  Hij is sinds 2015 werkzaam als boeker voor MOJO en houdt zich dagelijks bezig met het boekingen van nationale en internationale artiesten in de genres hiphop, pop en R&B. Maarten werkt al jaren met opkomend talent S10 en artiesten als Frenna & Ronnie Flex. Daarnaast is hij programmeur voor festivals als Rolling Loud Rotterdam, North Sea Jazz en Paaspop.
 • Angelique Houtveen (Sublime/NPO Soul & Jazz/3FM)
  Elke maandag en dinsdag presenteert ze de middagshow Sublime en maandelijks schrijft ze de muziekrubriek voor de LINDA. Daarnaast schuift ze regelmatig als gast aan bij verschillende talkshows om te praten over muziek en onlangs gaf ze een TedX talk over de druk om te moeten presteren als je niet binnen de norm valt.
 • Daniël Nagelkerke (013)
  Daniël begon op 16-jarige leeftijd met het organiseren van hardcore punk shows. Een eigen punkzine werd ingeruild voor werken bij een dance magazine, waar een baan bij poppodium Patronaat uit voorkwam: als programmeur en marketeer met specialismes ‘heavy, hiphop en alles met beats’. Na 10 jaar bij Patronaat, werkte Daniël vervolgens enkele jaren als boeker bij NL hiphop kantoor WOLF Bookings (MOJO) en verzorgde daar de boekingen voor oa S10, Ronnie Flex, Sor en Bokoesam.

Bredase Key Figures

Kom in contact met verschillende professionals uit Breda! Deze professionals van verschillende culturele organisaties geven je de gelegenheid om te netwerken en/of ideeën uit te wisselen. 

Professionals:

 • Anne Nederhoed (Muziekmakelaar/POB/Popsport)
 • Herman Sibon (POB)
 • Peter Westerlaken (Poppodium Phoenix)
 • Jesse Joey James (Poppodium Phoenix)
 • Jornt Buijs (Breda Barst)
 • Marc Maquelin (MEZZ)
 • Casper Storm (MEZZ)
 • Tom de Krijger (SoundDog)
 • Rinse Staal (Pier15 Skatepark)
 • Jonne Visser (A-Broad Studio)
 • Paul Visser (A-Broad Studio)
 • Frank van Oosterhout (Nieuwe Veste)
 • Hanne Dis (KunstBende)

Meet & Greet

Schuif aan tafel met een van de professionals en stel jouw vragen! Het mag over van alles gaan.

Professionals:

 • Gideon Karting (Outliner Management, voorheen MOJO Concerts)
  Gideon Karting was als boeker bij MOJO verantwoordelijk voor o.a. Lady Gaga, Adele, One Direction, Artic Monkeys, Bruno Mars en BTS. Ook is hij jarenlang programmadirecteur geweest van festivals als Lowlands, North Sea Jazz en Pinkpop.
 • Melanie Esther (Artist Branding & Social Media Coach)
  ‘Als Artist Branding & Social Media Coach coach ik artiesten in het vinden en vertellen van hun unieke verhaal. Ik werk met o.a. Blanks en Typhoon.’
 • Etjen vd Vliet (Tour-/Artistmanager)
  Etjen is fulltime tourmanager, maar op dagen dat hij niet in een busje zit, is hij stagemanager in de Melkweg. Hij heeft onder andere getourd met acts als Damien Jurado, The War on Drugs en Strand of Oaks.
 • Koos van Dijk (Manager Herman Brood)
  Bekend als ontdekker en manager van ‘Herman Brood’.

Kennissessie muziek opnemen

Duik samen met een professional dieper in één specifiek onderwerp. Hier kan je direct je vragen stellen en een diep gesprek aangaan.  

Wanneer je zelf bezig bent met het maken van opnames, loop je er ongetwijfeld tegenaan; niet alles klinkt zoals je het wilt en voor je het weet ben je urenlang bezig. Je hebt alle verschillende expert video’s online gekeken en uiteindelijk ben je langer bezig met de productie, dan met het schrijven van het nummer.

Tijdens deze kennissessie met Bram Schouw van Studio Solo kan je al je vragen stellen over het opnemen van je eigen muziek. Welke microfoons heb je nodig en hoe gebruik je deze? Wat betekent compressie, gain staiging, high-pass filters en m-s recordings? Zorg dat je er bent, zodat je jouw track naar een hoger level kan tillen!

Sprekers:

 • Bram Schouw (Studio Solo)
  Bram begon toen hij 8 jaar was met gitaarspelen bij de Nieuwe Veste en negen jaar later werd hij toegelaten op de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg. Momenteel is hij full-time bezig met het maken van opnames, voor en met anderen, maar schrijft hij ook muziek voor theater, video en podcasts.  
 • Timo van Lierop (Gitarist/zanger)

Netwerkborrel

Gedurende de hele dag zijn alle aanwezigen welkom in het popcafé om elkaar te ontmoeten, een drankje te doen en met elkaar in gesprek te gaan. Nog even die vraag stellen of die ene manager aanspreken? Tijdens de netwerkborrel kan het! 

Bierkratsessies

Krijg een kijkje in het leven van verschillende sprekers. Hier geven ze verschillende anekdotes en delen ze hun belangrijkste leermomenten. 

Sprekers:

 • Maurits Westerik (Best Kept Secret)
  Hij is bekend als frontman van de Utrechtse indierockband bewilder en in 2019 werd hij directeur van het festival ‘Best Kept Secret’.
 • Etjen vd Vliet (Tour-/Artistmanager)
  Etjen is fulltime tourmanager, maar op dagen dat hij niet in een busje zit, is hij stagemanager in de Melkweg. Hij heeft onder andere getourd met acts als Damien Jurado, The War on Drugs en Strand of Oaks.
 • Koos van Dijk (Manager Herman Brood)
  Bekend als ontdekker en manager van ‘Herman Brood’.
 • Leo van Lieshout (Nieuwe Veste)
  Leo is een musicus en projectmanager. Hij heeft projecten en evenementen geïnitieerd, ontwikkeld en bestuurd. Voorbeelden hiervan zijn Breda Barst, Pop & Jazz van de Nieuwe Veste en De Kleine Prijs van de Grote Markt.

 

Life On Stage

Krijg een exclusief kijkje achter de schermen! Waar normaal de artiest in de spotlight staat, zijn dat nu de artiesten die de show mogelijk maken: de technici. Een onderbelichte tak in de culturele sector. Zonder technicus namelijk geen licht, geluid of show!

Alle facetten van licht- en geluidstechniek komen voorbij en zo ontdek je wat er bij het vak komt kijken. Naast een kijkje achter de schermen, verhalen van de succesvolle technici, is er natuurlijk de mogelijkheid om zelf achter de knoppen te kruipen!

Sprekers:

 • Laurens Evers (docent Curio)

MEZZ tipt