Zaterdag 17 april
Music Minded Breda
Vanuit Sound Dog
18:00 (Doors: 18:00)
Livestream
18:00 (Doors: 18:00) | Livestream
Gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Indie
  • Punk
  • Rock
Music Minded Breda is een gezamenlijk podium om de Bredase muziekscene een warm hart toe te dragen. Voor dit digitale platform slaan Nieuwe Veste, Phoenix, A-Broad, MEZZ, Sound Dog, POB, Pier 15, Breda Barst, Sound of Europe, Studio Solo en Surplus Jongerenwerk de handen ineen. Gezamenlijk bieden ze Bredase bands in corona tijd een digitaal podium zodat zij toch kunnen optreden voor hun publiek en fans. Met in deze editie in SOUND DOG op 17 april: Whyne, Spiritbox en Vier bier op Luyken.
whYne
whYne is een Bredase rockformatie, sinds 2010 bekend om zijn melodieuze toegankelijke rockmuziek. Herkenbare poprock, liedjes die je meezingt en puurheid in een nieuw jasje.
Met Kees van Hulten kan de band zich gelukkig prijzen met de wiskundige precisie waarmee hij het slagwerk verzorgt. Retestrak.
De dikke snaren worden door Paul Lauwers bespeeld. Melodisch, groovy en strak.
Met gitarist Patrick van der List slaat de band ‘de spijker volledig op zijn kop’. Zijn vrije rol opeisend maakt hij van elk nummer een waar feest om naar te luisteren. Stilstaan is er niet meer bij.
Frontman en zanger Maarten Morsink legt tijdens ieder optreden zijn ziel en zaligheid in ieder woord en elke noot die hij zingt. Om dat optimaal te kunnen doen, heeft hij recent zijn gitaar aan de wilgen gehangen
whYne brengt nieuwe swingende POPROCK die je niet meer loslaat!
Spiritbox
SPIRITBOX is een Bredase indierockband met een kenmerkend repertoire van mysterieuze liedjes die worden bevolkt door onder meer geestverschijningen, kannibalen, Western outlaws, femmes fatales, vliegende inktvissen en gemaskerde vreemdelingen.
SPIRITBOX maakt soundtracks bij een eigen gecreëerde wereld, waarin kwetsbaarheid en melancholie voortdurend om voorrang vechten met op de loer liggende emotionele uitbarstingen.
Na enkele belangrijke wapenfeiten (het uitbrengen van debuutalbum MILK, deelname aan Breda’s Most Wanted en optredens op Breda Barst en in de Mezz) en bezettingswisselingen slaat SPIRITBOX in 2021 een nieuwe weg als viermansformatie.
Vier bier op Luyken
Vier Bier op Luyken brult het uit. Soms ingetogen, meestal hard, zelden fatsoenlijk, altijd gemeend en recht vanuit het hart. Een scheurende gitaar, een zompig pompende bas en rollende drums begeleiden de zielepijn die zanger Herman Diepstraten uit zijn lijf pompt. En soms gaat het ook gewoon over drank. Of vrouwen. Of de problemen daarmee.
Als ze in de weg zitten worden de regels van de muziek afgedankt door Henk de Roo (gitaar), Corne Luyken (drums) en Nico Schapendonk (bas). Schaamteloze volstrekt nutteloze improvisatie loert altijd om de hoek. Maar een ding blijft altijd als een paal boven water staan: de uitsluitend Nederlandstalige teksten van Vier op Luyken zijn vlijmscherp en doeltreffend. Gericht op zowel hoofd als onderbuik.
Vier Bier op Luyken… Ook voor al uw tweedehands auto-onderdelen
De livestream is te bekijken via de Facebook-pagina’s van de deelnemende partners of via: https://www.musicmindedbreda.nl/

MEZZ tipt