Zaterdag 25 september
Montis, Goudsmit & Directie
+ Wild Organ & Drums
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Funk
  • Jazz
  • Soul

Voor toegang tot MEZZ is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

Dit is de verplaatste show van Montis, Goudsmit & Directie die eigenlijk op 18 april/29 januari zou plaatsvinden.

Swingende- en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de heren Montis, Goudsmit & Directie delen en zorgde voor deze nieuwe formatie. Samen een absolute killer combi zo bleek, dus tijd om het podium te bestijgen. Eind 2019 kwam de debuutplaat uit. Met de ontembare energie en gevoel voor groove is Anton Goudsmit de perfecte gitarist voor deze formatie. Cyril Directie stookt vanachter de drums het vuurtje nog net wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met met eigen composities en jams. Zolang het maar swingt is het motto! In november 2019 presenteerden Montis, Goudsmit & Directie hun debuutalbum ‘Taste of Culture’ waarmee ze in 2021 door Nederland touren.

Zowel Montis, Goudsmit als Directie zijn geen onbekenden. Frank Montis toert met zijn eigen band DelMontis door het land, maar speelde ook bij de succesvolle formatie Gare du Nord. Anton Goudsmit bestormde jarenlang energiek en inventief de podia met New Cool Collective en de Ploctones. Drummer Cyril Directie gaf heel Nederland drumles in DWDD, maar is vooral bekend van zijn spel bij de Dulfers, New Cool Collective, Kane, Total Touch, Postmen en vele anderen!

Wild Organ & Drums

Een tweekoppige band bestaande uit toetsenist Hans de Wild en drummer Peter Weissink. Het duo maakt energieke, soulachtige jazz met hints naar funk en dance. hans de Wild vertrok na zijn studie aan het Prins Claus Conservatorium naar New York om jazzmuziek te leren. In Amerika kreeg hij een beurs voor Berklee College of Music in Boston. Hij speelde o.a. met Lee Ritenour en band (Sonny Emory, Melvin Davis en Bart Wirtz.

Na afloop van een show in de Melkweg schreef Music Maker: “Een veelzijdige toetsenist Hans de Wild en de virtuoos groovende drummer Peter Weissink houden het publiek een uur lang in positieve spanning. Misschien wel het hoogtepunt van de avond”.

Jazz Junkies

Voorafgaand en na afloop van de show van Montis, Goudsmit & Directie voorzien de Jazz Junkies je van de beste platen! Het DJ-collectief verspreidt al vele jaren jazz vibes, en dat kan je horen! De saxen schreeuwen, de beats beuken, de bassen bonken en de dansvloer vibreert.

MEZZ tipt