Sun 12 Sep

MEZZ Music Room #2

YĪN YĪN + The Klittens + Niels Broos + Toverberg Koop Tickets
MEZZ Music Room
Jupiler Zaal
20:00 (Doors: 19:00)
Ticketinfo
  • € 17,50 (Normaal)
Genre
  • Indie
  • Pop
  • Rock
Share

Dit is de MEZZ Music Room die eigenlijk op 30 december 2020, 30 januari 2021, 3 april 2021 en 22 mei 2021 zou plaatsvinden.

In de gloednieuwe reeks MEZZ Music Room nodigen we je uit voor een avond bijzondere en intieme concerten. Tijdens dit festival krijg je een mini tour door onze zalen en word je meegenomen langs de meest relevante acts van dit moment.

YĪN YĪN

In de zomer van 2017 begonnen Kees Berkers, en Yves Lennertz met het schrijven en opnemen van nummers in een balletschool in een afgelegen dorp. Beiden zijn ze echte platenverzamelaars, met beiden een grote collectie die elk muzikaal tijdperk en genre omvat. Met Zuidoost-Aziatische muziek uit de jaren ‘60 en ‘70 als belangrijke inspiratiebron, maar ook eigen muzikale achtergrond en interesses zijn hoorbaar. De opnames die volgden resulteerden in een geweldige set van nummers met wereldmuziek, elektronisch, funk en disco invloeden.

Niels Broos

Niels Broos is één van de belangrijkste Nederlandse aanstichters van een stroming die zich bevindt tussen hiphop, elektronica en jazz. Niels kreeg de titel ‘beste toetsenist van Nederland’ (Duiveltje, 2009), was lid van Kyteman Orchestra en werkte samen met Binkbeats en Jameszoo. Je kunt zijn muziek herkennen aan de diepe tonen op (elektrische) piano’s en synths gebaseerd op avontuur en openheid met hints van Radiohead en Coltrane. In zijn soulvolle klankkleuren en laid-back beats blinkt zijn authenticiteit.

The Klittens

The Klittens hebben een missie! Ze zijn er voor jou als je houdt van blije songs, maar ook als je houdt droevige gevoelens. De verrassende mix van indie-fuzz en DIY gaat van donkere postpunk naar dansbare nummers over oma’s. Ze tourden al in Engeland met de rockers van Bull, verzorgden de support van SASAMI, Tacocat en Deliluh, en speelden shows met bands als Personal Trainer, KIEFF, Steve French en Global Charming. Kortom, pittige dames die hard aan de weg bouwen.

Toverberg

Na jaren van opnemen en touren met St. Tropez, vond de Amsterdamse muzikant Lars alias Toverberg het tijd voor iets nieuws. Al jaren droomde hij over het vormen van een cult-achtige kunstband. Hierin combineert hij alles wat hij leuk vindt aan muziek, zoals veel akkoorden en symfonische geluiden. Na het schrijven van alle nummers nodigde Lars zijn muziekvrienden uit in zijn studio. Het project werd al snel veel groter dan hij zich ooit had voorgesteld. Het resultaat? Een album over toewijding, eerlijkheid en hoop. En dat geproduceerd en opgenomen door Lars zelf. Bijzonder is het nummer ‘Song for Sasha’ waarin Lars zijn ongeboren zoon vertelt dat, ondanks corona, alles goedkomt en hem genoeg liefde te wachten staat.

Meer in MEZZ