Sat 15 Oct 2022

MEZZ Metal Fest

Evil Invaders + Blackbriar + Doodswens + BARK + Kristoffer Gildenlöw + Hilton Dive
MEZZ Metal Fest
Jupiler Zaal
20:00 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
  • € 19,50 (Normaal)
Genre
  • Black Metal
  • Metal
  • metalcore
  • thrash metal
Share

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou:

Vind gerelateerde evenementen

In Breda zijn we niet vies van een potje stevige Metal. Daarom presenteert MEZZ op zaterdag 15 oktober de eerste editie van het MEZZ Metal Festival. De hele avond klinkt er metal uit alle zalen van MEZZ met acts uit binnen- en buitenland.

Met als line-up:
⚡️ Evil Invaders
⚡️ Blackbriar
⚡️ Doodswens
⚡️ BARK
⚡️ Kristoffer Gildenlöw
⚡️ Hilton Dive

MEZZ Metal timetable
Evil Invaders

Evil Invaders

Koploper in extreme thrash metal! Na vijf jaar radiostilte was daar begin dit jaar de release ‘Shattering Reflection’. Maar wees gerust, het album was absoluut het wachten waard. Evil Invadees levert een gloednieuwe verzameling dynamische, klassiek geïnspireerde maar onmiskenbare frisse nummers met de nadruk op sterke refreinen, aangrijpende teksten en progressieve accenten die elke heavy metal-fan bij de strot grijpen en laten schreeuwen om meer.


Blackbriar

Blackbriar

Blackbriar liet voor het eerst hun visie op duistere, dromerige alternatieve en gothische metal horen in 2012. Sindsdien volgde er vele singles en EP’s en produceerde de EP ‘Our Mortal Remains’ met beroemde metalproducer Joost van den Broek. Met bijna 26,5 miljoen YouTube-kanaalweergaven en 155.000 abonnees zijn ze klaar om de metalwereld te bestormen en te veroveren met hun debuutalbum.


Doodswens

Doodswens

Doodswens omarmt negativiteit en depressie en laat zich inspireren door die misère, De band vertolkt de donkerste emoties in oldschool black metal. Tegen een samenleving die pijn wil verbloemen, tegen het licht, de schaduwzijde van onze menselijke conditie omarmend. Met een geluidsmuur, opgetrokken uit kille en rauwe muziek om in op te gaan, om in te verdrinken. Een eigen expressie, maar trouw van de diepe Scandinavische wortels van het genre.


BARK

BARK

Muziek maken is Bark beslist niet vreemd, want iedereen in deze groep heeft reeds zijn pluimen verdiend in de underground scene. Dat muzikanten met een verschillende muzikale achtergrond tot iets moois in staat zijn, bewees men voor het eerst in 2015 op de EP ‘Bark’. Punk, hardcore, metal en thrash zijn de voornaamste invloeden die we horen als dit stel blaffende honden op ons wordt losgelaten. Geen enkel podium, club, zaal of festival is sindsdien nog veilig voor deze jongens.


Kristoffer Gildenlöw

Kristoffer Gildenlöw

De Zweedse bassist en singer-songwriter is vooral bekend als bassist van de legendarische band Pain of Salvation. Zijn solo werk klinkt ogenschijnlijk simpel, maar de geoefende luisteraar hoort al snel een complexe structuur. Van minimalistische nummers en soundscapes tot symfonische composities met koren en huilende gitaarsolo’s: de progrock van Kristoffer blijft prettig in het gehoor liggen.


Hilton Dive

Hilton Dive

Ontstaan vanuit de wens om een unieke soort rauwe mix van stijlen als Thrash, Sludge, Death en Post-hardcore metal te maken. De belangrijke muzikale invloeden komen van bands als Cult of Luna, Mastodon, Opeth, Red Fang, Pantera en Slayer. De nummers zijn compact en hebben een hoofdrol voor geharmoniseerde gitaarriffs, dubbele bassdrum en veel nadruk op melodie. Voor hun eerste full lenght album ‘I am become death’ werkte ze samen met Daan Janzing (Red Vultures, My Favorite Scar) en is misschien wel hun beste werk tot nu toe.


Meer in MEZZ