Zaterdag 20 januari
Metal Tribute Night
Metallica + Slayer + Megadeth + Anthrax
19:00 (Doors: 19:00)
Jupiler zaal
19:00 (Doors: 19:00) | Jupiler zaal
€16

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Metal

Een avond vol keiharde classics, headbangen en broekscheuren. Een ode aan de legendarische ‘The Big Four’. De vier Amerikaanse metalbands Metallica, Megadeth, Slayer en Anthrax staan deze avond centraal. Begin jaren 80 ontplofte het speed en trashmetal genre met deze vier bands op kop.
Metallica gespeeld door Imitallica, Slayer door Player, Megadeth door Megaseth en Anthrax door The Covernant.

Metallica is één van de meest succesvolle (metal) bands uit de Verenigde Staten. De band maakte in 1983 direct indruk met hun debuutalbum ‘Kill ‘Em All’. Het nummer ‘Seek and Destroy’ groeide uit tot een livefavoriet van de vele fans. Met hun inmiddels uitgebreide oeuvre spelen ze nog steeds stadia plat.

Slayer is misschien wel de bekendste band in het trashmetalgenre. Het begon met hun album ‘Reign in Blood’ in 1986. Vanaf dat moment maakten ze aan de lopende band trashmetal klassiekers zoals o.a.  ‘Angel Of Death’.

‘If you don’t headbang to this song, something is wrong with you!’

Megadeth is een band die geen introductie nodig heeft. Ze zijn een trashmetal legende met klassiekers als ‘Holy Wars’ The Punishment Due’ en ‘Symphony Of Destruction’. Ze hebben de harten van van de metalfans weten te veroveren.

Anthrax zag er, in tegenstelling tot de hier bovengenoemde bands, de lol wel van in. Als tegenbeweging van het overwegend serieuze speed- en trashmetal circuit. Naast hun originele en komische verschijning en podiumpresentatie hebben ze ook keiharde classics uitgebracht zoals ‘I Am The Law’ en `Armed and Dangerous’.

MEZZ tipt