Zondag 31 oktober
Maaike Ouboter
+ Philippine
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Singer-Songwriter

Let op: De show van Maaike Ouboter zal rond 21:00* beginnen. Philippine zal helaas niet meekomen ivm ziekte.

*tijden onder voorbehoud

 

Voor toegang tot MEZZ is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

In 2013 brak Maaike Ouboter door met haar deelname aan De beste singer-songwriter van Nederland. Haar nummer Dat ik je mis, bezorgde haar een gouden- en platina plaat. Ruim twee jaar na haar doorbraak kwam Ouboters debuutalbum En hoe het dan ook weer dag wordt uit. Ter promotie van het album bracht de singer-songwriter binnen drie maanden een vijftal videoclips uit: ‘Lijmen’, ’23 april’, ‘Smoor’, ‘Wattendag’ en ‘Anders’. Nu is het tijd voor nieuwe muziek en gaat Maaike terug het podium op met eerlijke en persoonlijke liedjes.

Philippine

Philippine schreef al liedjes vanaf een jonge leeftijd. “Mijn moeder schreef eigenlijk altijd al liedjes, zo maakte ze bijvoorbeeld haar eigen slaapliedjes met zang en gitaar voor mij en mijn zusjes toen we klein waren. Hierdoor vond ik het al heel jong vrij normaal om zelf liedjes te schrijven.” Haar muzikale interesses werden al vroeg beïnvloedt door wat ze van huis uit meekreeg; zachte country-singer songwriter muziek van haar moeder en jaren 80 pop van haar vader.

In 2018 begon Philippine met haar studie aan het conservatorium in Rotterdam en in 2020 begon de samenwerking met producer Mischa Dirksen en gitarist Max van Rijs. Hier ontstond het idee van de debuut EP van Philippine, “Somewhere Else”. “Ik wilde heel graag mijn verhalen vertellen met een sound die zowel mijn liefde voor country muziek als voor jaren 80 pop in zich had, maar dan op een moderne manier. Het verschilt per nummer welke invloeden meer te boven komen, maar uiteindelijk is de rode draad binnen de EP toch wel de eerlijke teksten en mijn stem.” Geïnspireerd door artiesten als Lennon Stella, Sasha Sloan, Orla Gartland en Julia Michaels ontstond de sound van de EP en kregen de nummers van Philippine een nieuwe vorm. Dit najaar tourt ze als 3voor12 Talent met Popronde door Nederland en zal ze te zien zijn als voorprogramma van Froukje op clubtour.

MEZZ tipt