Zondag 14 november
Lucifer
+ Dead Lord
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Hardrock
  • Metal

Voor toegang tot MEZZ is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

Occulte seventies rock is de laatste jaren weer helemaal hot, zo bewijst ook Lucifer. De band heeft zichzelf gedefinieerd met het hardrock-geluid uit dat decennium met inspiratie uit Black Sabbath, Deep Purple en Blue Öyster Cult. De variant die het vijftal bespeelt is uitgekleed en de gitaren zijn voorzien van een minimale overdrive. De vocalen van frontvrouw Johanna Platow Andersson zijn daarbij allesbepalend. Kortom: een niet te missen show voor de liefhebber van to-the-point heavy rock uit de vroege jaren ’70.

Dead Lord

De Zweedse hardrockers van Dead Lord zijn duidelijk te laat geboren. De band werd opgericht in 2012, maar past eigenlijk beter in 1976, wanneer Thin Lizzy’s ‘Jailbreak’ in de winkels lag. Er zijn geen salontrucs nodig voor het unieke geluid van Dead Lord. Net als bij bands als Led Zeppelin en Metallica spreekt de muziek voor zich. Het is rauw, ongetemd en klaar voor actie. “Ons geluid is een verbluffend, face-melting, ontzagwekkend, overweldigend, met dubbele gitaar doordrenkt smart-rock extravaganza”, aldus frontman Hakim Krim.

MEZZ tipt