Zaterdag 17 juni
LUCHTKASTEEL
Met o.a. Chamos, Terry Joint, Cry + more
16:00 (Doors: 16:00)
Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Popcafe
16:00 (Doors: 16:00) | Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Popcafe
€ 12,50 (NORMAAL)

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • bso
  • elektronische muziek
  • Hiphop
  • R&B
  • Rap
  • Techno

Tijdens Luchtkasteel dient MEZZ als dé broedplaats voor creatief talent. Luchtkasteel is een samenwerking met conceptmakers en creatieve organisaties die al eerder op het programma van de BSO, het culturele clubhuis van MEZZ, hebben gestaan.

Het Popcafé wordt omgetoverd tot tattooshop en expositieruimte. De Kleine Zaal wordt ingezet als podium voor lokale DJ- en hiphop-talenten en in de Jupiler Zaal breken rapgroep Terry Joint, dj- en producers collectief CHAMOS en rapper Cry de tent af! 🔥

Ervaar een mix van fashion, beats, hiphop, tattoos, kunst en vooral goede vibes! 

Line-up:

◾️ CHAMOS
◾️ Terry Joint
◾️ Cry

◾️ QJ Studio
◾️ Breda Beats
◾️ BRICKS
◾️ Studio Six
◾️ Grote Broer Grote Zus
◾️ VEAR
◾️ Wetje Leggen

Jupiler Zaal

cry
Terry Joint
Chamos

QJ Studio

QJ Studio is een kledingmerk gericht op tijdloze designstukken waarbij elke capsule zijn eigen verhaal heeft gebaseerd op kleur en kunst. Het kledingmerk; opgericht door Quenthe joy van Alphen bevindt zich in Breda, maar werkt samen met kunstenaars en artiesten uit Rotterdam en Amsterdam.

Naast kleding richt QJ Studio zich op het creëren van een community. Met het concept: The Shade Room

Op events van The Shade Room krijgen jonge opkomende creatives een podium om hun talent in muziek, dans, art en fashion te delen met de wereld.Zo hadden zij bij ‘Soulcypher dance event’ in Arnhem een eigen dansteam en een pop’up store en organiseerde ze meerdere edities bij Backstage in de Graanbeurs en bij De BSO in Mezz. Tijdens Luchtkasteel komt QJ-studio’s terug! Als host van de grote zaal van 18:00 tot 21:30. Met een dance performance (choreografie door Tyzer en Shaq), een optreden van YAEL, spokenword van Tenchy, live art door Delano & Dennis en The Shade Room Sound System.

Kleine Zaal

Breda Beats

Breda beats werkt nauw samen met lokale en regionale organisaties om talentontwikkeling te stimuleren en jonge artiesten en andere professionals te ondersteunen in hun carrière. Door middel van workshops, coaching en netwerkmogelijkheden ondersteunt Breda Beats talenten om zichzelf verder te ontwikkelen en hun muzikale droom waar te maken.

BRICKS

BRICKS biedt talent in en rondom Breda een podium. BRICKS organiseert evenementen, programmeert lokaal talent en streeft naar groei en erkenning van de hiphop cultuur. Daarnaast wil het platform urban gemeenschappen verbinden en talentontwikkeling binnen de scène ondersteunen.

Studio Six

Studio Six is een eigentijdse educatieve muziekstudio & platform vallend onder Factorium Cultuurmakers.

Binnen Studio Six is er een scala aan activiteiten met als main-focus het coachen van muziekcursussen en workshops zoals: music production, rap/songwriting en artiesten loopbaanbegeleiding.

Grote Broer Grote Zus

Grote Broer Grote Zus biedt een vangnet voor de jongeren waarbij het opgroeien in deze complexe, snel veranderende maatschappij niet vanzelfsprekend is. Ze bieden een veilige, lerende omgeving waar zowel jongens als meiden een luisterend oor kunnen vinden en zichzelf kunnen zijn.

popcafé

VEAR

VEAR is een kledingbrand van Bredase bodem. Oprichters Vic van Hecke (creative designer) en Pepijn Houben (ondernemer en rapper) hebben de krachten gebundeld om een brand op te zetten, met als resultaat: VEAR. Met brute designs en een liefde voor hiphop zijn ze bezig om een community te creëren. Een community niet alleen gerecht op ‘mode’, maar gericht op elke vorm van kunst. Zo organiseerde VEAR al eerder een kunst expositie gecombineerd met een aantal hiphop acts in MEZZ. De artiesten die VEAR aan zich bindt, zijn jong, lokaal en getalenteerd.

Tijdens Luchtkasteel tovert VEAR het popcafé om tot tattooshop en expositieruimte, met verschillende werken van lokale kunstenaars.

Buitenterrein

Wetje Leggen

Wetje Leggen is een initiatief van een groep Bredase muziekliefhebbers en DJ’s. Maandelijks worden er verschillende woonkamers omgetoverd tot een plek waar de individuele muzieksmaken samensmelten. Gezelligheid en een huiselijke sfeer voeren hierbij de boventoon. 🏠

DJ’s F-key, Strijkplank, Namastefan en Yakoba komen mee vanuit Wetje Leggen.

MEZZ tipt