Sat 17 Jun 2023

LUCHTKASTEEL

Met o.a. Chamos, Terry Joint, Cry + more
Luchtkasteel
Jupiler Zaal, Kleine Zaal, Popcafe
16:00 (Doors: 16:00)
Ticketinfo
    € 12,50 (NORMAAL)
Genre
  • bso
  • elektronische muziek
  • Hiphop
  • R&B
  • Rap
  • Techno
Share

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou:

Vind gerelateerde evenementen

Tijdens Luchtkasteel dient MEZZ als dé broedplaats voor creatief talent. Luchtkasteel is een samenwerking met conceptmakers en creatieve organisaties die al eerder op het programma van de BSO, het culturele clubhuis van MEZZ, hebben gestaan.

Het Popcafé wordt omgetoverd tot tattooshop en expositieruimte. De Kleine Zaal wordt ingezet als podium voor lokale DJ- en hiphop-talenten en in de Jupiler Zaal breken rapgroep Terry Joint, dj- en producers collectief CHAMOS en rapper Cry de tent af! 🔥

Ervaar een mix van fashion, beats, hiphop, tattoos, kunst en vooral goede vibes! 

Line-up:

◾️ CHAMOS
◾️ Terry Joint
◾️ Cry

◾️ QJ Studio
◾️ Breda Beats
◾️ BRICKS
◾️ Studio Six
◾️ Grote Broer Grote Zus
◾️ VEAR
◾️ Wetje Leggen

Jupiler Zaal

cry

CRY

Sinds de opkomst van de post-New Wave generatie muzikanten, heeft de Rotterdamse Cry zijn stempel gedrukt op de muziekscene. Tussen 2017 en 2020 vulde hij het internet met zijn energieke hiphop en opvallende projecten zoals ‘Young Cry 2’, ‘Domste Van De Landt’ en ‘Voor Niks Komt De Zon Op’. Met zijn unieke stijl wist hij de aandacht van velen te trekken en heeft hij door heel Nederland opgetreden – van het letterlijk afbreken van podia op WOO HAH! tot uitverkochte tours samen met Bokoesam, Donnie en Jacin Trill.


Terry Joint

Terry Joint

Terry Joint is een 6-mans rapgroep, die in de laatste jaren de Nijmeegse scene domineert. Toen ze in 2017 de studio van carnaval-legendes ‘De Sjonnies’ erfde was het gelijk duidelijk: met passie en creativiteit werd er iets geheel nieuws gecreëerd. Met Ludieke lines, Bombastische beats en natuurlijk tantoe veel talent is het altijd een feest als Terry Joint aanwezig is.


Chamos

Chamos

Chamos betekent ook wel maatjes, een naam die perfect past bij dit Nederlandse dj- en producers collectief. Vriendschap is namelijk wat CHAMOS bij elkaar heeft gebracht.

De sound van CHAMOS is een mix van r&b, hiphop en elektronische muziek gecombineerd met wereldse invloeden als afro, dancehall en baile funk. Met hun energieke optredens krijgen deze multitalenten gemakkelijk elk publiek hyped.

In 2020 brachten ze hun eerste originele muziek uit op de UNITY Compilation van het Amsterdamse label Studio Koto en hun debuutsingle ‘Dousman’.


QJ Studio

QJ Studio is een kledingmerk gericht op tijdloze designstukken waarbij elke capsule zijn eigen verhaal heeft gebaseerd op kleur en kunst. Het kledingmerk; opgericht door Quenthe joy van Alphen bevindt zich in Breda, maar werkt samen met kunstenaars en artiesten uit Rotterdam en Amsterdam.

Naast kleding richt QJ Studio zich op het creëren van een community. Met het concept: The Shade Room

Op events van The Shade Room krijgen jonge opkomende creatives een podium om hun talent in muziek, dans, art en fashion te delen met de wereld.Zo hadden zij bij ‘Soulcypher dance event’ in Arnhem een eigen dansteam en een pop’up store en organiseerde ze meerdere edities bij Backstage in de Graanbeurs en bij De BSO in Mezz. Tijdens Luchtkasteel komt QJ-studio’s terug! Als host van de grote zaal van 18:00 tot 21:30. Met een dance performance (choreografie door Tyzer en Shaq), een optreden van YAEL, spokenword van Tenchy, live art door Delano & Dennis en The Shade Room Sound System.

Yael Daila

Singer-songwriter

Yael Daila is een onafhankelijke, autodidactische singer-songwriter die opgroeide met een passie voor muziek. Hoewel haar muzikale talent in haar jongere jaren van grote betekenis was, kampte ze op 15-jarige leeftijd met een lichamelijke ziekte. Om deze reden begon ze pas op latere leeftijd haar creativiteit te gebruiken, wat resulteerde in het schrijven van haar eigen muziek en een kickstart van haar muzikale carrière.

In de zomer van 2022 maakte Yael Daila haar debuut met haar EP genaamd “Don’t Let It Upset You”. Later dat jaar overwon ze haar levenslange plankenkoorts en heeft zij tot dusver opgetreden op evenementen in Soho House en tijdens Copenhagen Fashion Week. Yael stapt momenteel nog meer uit haar comfort zone en concentreert zich op het ontwikkelen van haar unieke geluid om nieuwe wegen in te slaan. Dit zal leiden tot het begin van een nieuw hoofdstuk in haar kunstenaarschap.

Met haar muziek, nu vooral gericht op een mix van experimentele Pop met R&B en Afrobeat invloeden, probeert Yael haar stem te benutten door unieke verhalen te brengen met zowel krachtige, lyrische liedjes als pakkende melodieën. Dompel jezelf onder in een verfrissend, sensueel en experimenteel geluid en laat je door Yael Daila meenemen op haar reis om anderen te inspireren.


TENCHY

Spoken word

“The poem “shade” puts shades and shadows in a different light. It talks about growing out of a dark place in life and looking towards a bright future which seems impossible for many. “Shade” covers different forms of shade and shadows and how these forms are overlooked and under appreciated in daily life.”


Délano & Dennis

Live art


GUERRO

DJ – The Shade Room Sound System

GUERRO is een Amsterdam based DJ bekend van onder andere ENCORE. Zijn roots liggen bij rauwe hiphop en tijdens zijn sets slaat hij een brug met het rytmische en energieke van African Ecltect sounds en Baile Funk.

GUERRO’ zorgt ervoor dat mensen kennis maken met nieuwe tunes binnen verschillende genres, waarvoor het publiek komt. Met deze sound en mindset creëert hij blend wat resulteert in een verfrissende, vibey maar vooral energieke set.


Charwinoa

DJ – The Shade Room Sound System

Charwinoa is een veelzijdige DJ die zich een weg baant door haar sets en de kamer opwarmt met haar catalogus van Dancehall, Soca, Jungle, UKG, House en Amapiano.

Ze kreeg al op jonge leeftijd een liefde voor muziek en werd aangetrokken door de muziekwereld. Ze ontwikkelde haar talenten voor DJ’en in 2018. Sindsdien heeft ze haar ervaring verbreed en festival-, club-, evenemeneten- en internationale boekingen binnengehaald.


Kleine Zaal

Breda Beats

Breda beats werkt nauw samen met lokale en regionale organisaties om talentontwikkeling te stimuleren en jonge artiesten en andere professionals te ondersteunen in hun carrière. Door middel van workshops, coaching en netwerkmogelijkheden ondersteunt Breda Beats talenten om zichzelf verder te ontwikkelen en hun muzikale droom waar te maken.

GYRA

Electro producer

Youri beter bekend als GYRA, is ongeveer acht jaar geleden zijn carrière gestart als producent van elektronische muziek. De stijl van GYRA is een combinatie van ghettotech, electro en techno, die hij in zijn sets combineert en ook in zijn eigen nummer weerspiegelt. Hij heeft op verschillende locaties opgetreden, waaronder Rotterdam, Nijmegen, Hillegom, Tilburg en zijn thuisstad Breda. Momenteel maakt hij deel uit van Breda Beats, een talent academy waar hij 20 weken lang intensief werkt aan zijn persoonlijke ontwikkeling en loopbaan in de muziek industrie.


Howa

DJ en producer

Howa is een DJ en producer uit Breda die zich richt op de snellere kant van dansmuziek. Hij deelt graag de sound van de underground scène en produceert en draait zelf voornamelijk techno. Naast techno houdt hij zich ook bezig met andere genres binnen de dance scene, zoals house, techhouse, breakbeat, jungle, electro en ghetto


Laurens Martin

DJ en producer

Laurens Martin (Laurens Vermetten) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Na een paar jaar werd de Bredase artiest verliefd op EDM Muziek en optreden als DJ. Samen met zijn vrienden begon hij te draaien. Vijf jaar later trad hij toe tot The DJ School International Breda. Daar maakte hij serieuze stappen om zijn ultieme droom te verwezenlijken: een professionele DJ worden. Laurens gaf enkele onvergetelijke optredens op onder meer Ibiza, Mezz Breda en voor de Nederlandse koningin. In deze jaren richt hij zich vooral op het beter worden als EDM DJ en producer.

Een paar jaar later begon HipHop de aandacht van Laurens te trekken en begon hij zijn EDM/House-invloeden hiermee te combineren. Hij ging helemaal op in het maken van hiphop-beats, dag in dag uit. In 2019 besloot hij om samen met zijn beste vrienden zijn debuutalbum te maken. In twee jaar ging het album van links naar rechts als het gaat over features en stijlen. Voor een korte tijd lag het project aan de kant en richtte Laurens zich op andere dingen. Uiteindelijk, in de zomer van 2021, besloot Laurens dat het tijd werd om dit album echt door te drukken en af te maken samen met zijn beste vriend en artiest Felix Quinten. Op 31-12-2021 deed Van Dromen Naar Realiteit zijn intrede in de muziekwereld.

Laurens baseert zijn muziek op eigen ervaringen, inspiraties en visies, en vanuit daar gaat zijn reis verder met interessante en originele releases…


BRICKS

BRICKS biedt talent in en rondom Breda een podium. BRICKS organiseert evenementen, programmeert lokaal talent en streeft naar groei en erkenning van de hiphop cultuur. Daarnaast wil het platform urban gemeenschappen verbinden en talentontwikkeling binnen de scène ondersteunen.

Dario Santana

Producer & artiest

Dario Santana, geboren in Tarragona, Spanje in 1993, komt uit een creatief en ondernemend gezin dat altijd streeft naar hogere doelen. Met de aanschaf van een laptop en een microfoon begon het avontuur voor de jonge Dario Santana. Thuis werd een breed scala aan muziek afgespeeld, waardoor hij zich gemakkelijk kon vinden in verschillende genres en als een kameleon kon meebewegen. Van ballads tot trap en van sad rap tot afrobeats, alles behoorde tot het repertoire van dit talent. Maar zijn grootste droom is nog steeds om een album te maken dat de muziekwereld op zijn kop zal zetten en nieuwe stromingen zal gaan creëren.

De toekomst van Dario Santana ziet er veelbelovend uit. Inmiddels heeft hij al vele (internationale) samenwerkingen op zijn naam waaronder: El Jhota, Khaled, RarriJackson en Woody. Zijn studio, waar hij als een virtuoos te werk gaat, wordt druk bezocht en hij blijft hoogwaardige producten uitbrengen. Het is daarom raadzaam om Dario Santana nauwlettend in de gaten te houden, want voordat je het weet, zal hij zijn ondernemersstempel drukken op zowel de Nederlandse als internationale muziekscene.


Jarno Ibarra

Human beatboxer

Jarno Ibarra is tweevoudig Nederlands kampioen human beatboxing. Met zijn loopstation combineert hij zijn multivocale skillset tot klappende bangers! Hij zal tijdens de BRICKS line-up een beatbox showcase verzorgen waarbij hij niet alleen zijn eigen skills toont, maar ook rappers uitnodigt om hun barz te droppen over zijn ritmes.


N3on & Sakura

Eurodance en hiphop duo

Lenny en Luuk beter bekend als N3on en Sakura. Een Breda based muziek duo die hun eigen draai geven aan eurodance en hiphop. Van catchy lyrics, tot productie van beats en het mixen van tracks, alles wordt zelf gemaakt door dit muzikale duo.


Studio Six

Studio Six is een eigentijdse educatieve muziekstudio & platform vallend onder Factorium Cultuurmakers.

Binnen Studio Six is er een scala aan activiteiten met als main-focus het coachen van muziekcursussen en workshops zoals: music production, rap/songwriting en artiesten loopbaanbegeleiding.

Dawnfall

Energieke artiest uit Tilburg

Dawnfall is een energieke artiest uit Tilburg, die meeslepende nummers maakt die resoneren met zijn fans. Hij haalt inspiratie uit zijn emoties en heeft al een naam gemaakt in Tilburg met een EP en album die populair zijn onder lokale muziekliefhebbers.

Terwijl zijn oudere muziek een donkerdere vibe had, verkent hij nu een nieuw geluid dat meer upbeat en energiek is. Zijn nieuwe muziek wordt gekenmerkt door een combinatie van rage, synth en trap elementen, wat resulteert in een geluid dat zowel hype als krachtig is.

 


Grote Broer Grote Zus

Grote Broer Grote Zus biedt een vangnet voor de jongeren waarbij het opgroeien in deze complexe, snel veranderende maatschappij niet vanzelfsprekend is. Ze bieden een veilige, lerende omgeving waar zowel jongens als meiden een luisterend oor kunnen vinden en zichzelf kunnen zijn.

Essie & Starboy

Opkomende Bredase rappers

Essie (Esmano 18 jaar) & Starboy (Senn 16 jaar) komen uit Breda. Ze zijn al een tijd bezig met muziek maken en vooral met rappen. Dit doen ze bij Grote Broer/ Grote Zus, waar ze samen tunes maken, maar ook solo tracks. Dit jaar zijn zij begonnen met optreden en tracks produceren en hebben al een aantal gigs gehad. Zoals het voorprogramma van Laylo in de Kleine Zaal en samen met Rotary Breda en Young Classic Masters Breda in Mastbos Ingehousz. Bij Luchtkasteel komen zij ook een kleine show geven als opkomende Bredase Talenten.


Z1N0 & YungHuug

Rappers die zich focussen op underground lofi hiphop sounds

Z1N0 (18, Breda) en YungHuug (17) zijn beide opkomende rappers die zich focussen op underground lofi hiphop sounds. Z1N0 beschrijft zichzelf als feel-good rapper en wilt mensen blij maken met zijn muziek. Via Grote Broer Grote Zus staan ze samen op de talentenstage in de Kleine Zaal.


popcafé

VEAR

VEAR is een kledingbrand van Bredase bodem. Oprichters Vic van Hecke (creative designer) en Pepijn Houben (ondernemer en rapper) hebben de krachten gebundeld om een brand op te zetten, met als resultaat: VEAR. Met brute designs en een liefde voor hiphop zijn ze bezig om een community te creëren. Een community niet alleen gerecht op ‘mode’, maar gericht op elke vorm van kunst. Zo organiseerde VEAR al eerder een kunst expositie gecombineerd met een aantal hiphop acts in MEZZ. De artiesten die VEAR aan zich bindt, zijn jong, lokaal en getalenteerd.

Tijdens Luchtkasteel tovert VEAR het popcafé om tot tattooshop en expositieruimte, met verschillende werken van lokale kunstenaars.

Len & Rául

Opkomende beeldende kunstenaars

Len Falk en Rául Struik hebben samen gewerkt en hun illustratie stijlen gecombineerd. De twee opkomende beeldende kunstenaars hebben beide een liefde voor hiphop en de subculturen die daar bij horen.

Len gebruikt vaak donkere thema’s en Rául is zijn tegenpol met vrolijke en felle kleuren. Dit zorgt voor opvallende werken, waar de boys zelf veel uitdaging in zien. Verwacht tijdens de expositie in het Popcafé een paar indrukwekkende kunstwerken van de jongens.


Lography22

Analoge fotograaf

Lography heb je vast wel achter de draaitafel gezien of op zijn skateboard voorbij zien komen. Naast deze passies schiet hij ook regelmatig analoge pics die hij post op zijn Instagram. De camera die hij gebruikt is een Olympus MJU II 15. Hij legt hiermee de meest random situaties vast.


Max Fransen

Fotograaf

Max Fransen schiet onder andere bij MEZZ en Pier15 prachtige en intense platen van verschillende bands en acts. Hij is hier aan het werk als echte concertfotograaf.

VEAR staat voor meer dan muziek en representeert ook de skatescene. Max heeft speciaal voor Luchtkasteel een selectie van de meeste dope skateboard foto’s gemaakt!


Morris

Filmmaker

Morris de Jong is een gepassioneerde filmmaker die op jonge leeftijd al zijn liefde voor video’s maken vond. Hij doet dit op zijn eigen YouTube kanaal ‘Glutenvrijer’ maar ook helpt hij graag andere met het verwezenlijke van hun video idee onder de naam ‘FPS Motions’, dit staat voor Faithful Positive en Supportive.

Of de video nou een videoclip, documentaire of promotievideo moet worden, Morris is van alle markten thuis. Door zijn afgeronde opleiding als AV-Specialist weet hij hoe hij bij elk project moet handelen en denkt hij graag mee met zijn opdrachtgevers.

Voor Luchtkasteel maakt Morris een video die wordt geprojecteert op de beamer in het Popcafé.

 


The Gem Bar

Beautysalon

The Gem Bar zet toothgems. Toothgems zijn kleine kristallen (swarovski/preciosa) die met een non toxic lijm worden bevestigd op je tand. Het is geheel pijnvrij. Er wordt gebruik gemaakt van gecertificeerde producten die je tanden niet beschadigen.


Layla

Tattoo artist

Layla heeft van jongs af aan een liefde voor tekenen en is hier dan ook altijd mee bezig.  Ze kwam in aanmerking met tatoeëren en besloot hier haar werk van te maken.

Layla is ‘junior artist’ bij The Circle in Tilburg. Je kunt bij haar terecht voor blackwork tattoos zoals, japanese psychedelics, ornamentels, en symbolics. Layla vindt het belangrijk dat jij als gast een unieke ervaring beleeft tijdens de sessie. Ze stopt veel liefde in haar designs en vindt symbolisme erg belangrijk in haar werk.


Clarence

Tattoo artist

Clarence is in 2012 begonnen als manager in een tattooshop en is daarna doorgegroeid tot artiest. Tegenwoordig is hij naast artiest ook eigenaar van The Circle in Tilburg.

Hij geniet niet alleen van het resultaat maar vooral van het gehele proces. Bij Clarence kun je terecht voor tattoos zoals fineline bloemen, one line, semi realistic, afbeeldingen en teksten.


SID

DJ en producer

SiD is DJ en producer van de Bredase rapgroep Veilingkade. Hij is zijn repertoire aan het uitbreiden met meerdere rappers. Ondanks dat liggen zijn roots in de Drum and Bass en heeft hij onder andere een featuring op Noisia radio. Op dit moment focust SiD zich meer op hiphop.

 


Buitenterrein

Wetje Leggen

Wetje Leggen is een initiatief van een groep Bredase muziekliefhebbers en DJ’s. Maandelijks worden er verschillende woonkamers omgetoverd tot een plek waar de individuele muzieksmaken samensmelten. Gezelligheid en een huiselijke sfeer voeren hierbij de boventoon. 🏠

DJ’s F-key, Strijkplank, Namastefan en Yakoba komen mee vanuit Wetje Leggen.

Meer in MEZZ