Donderdag 23 mei
Lloyd Banks
+ D-Double + Freddie Lee
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal
€ 32,50
Lloyd Banks is misschien wel een van de grootste hiphop legends uit de New York hiphop scene. Samen met rapformatie G-Unit, maar ook solo heeft hij grote impact gemaakt. Met grote hits als Beamer, Benz or Bentley en On Fire en samenwerkingen met Eminem, 2Pac, Kendrick Lamar en Conway the Machine.

Banks groeide op in Queens, stopte in 1998 met de middelbare school en vormde een jaar later G-Unit met jeugdvrienden 50 Cent en Tony Yayo. In 2004 bracht hij solodebuut The Hunger for More uit, dat een commercieel succes was met in de eerste week 500.000 exemplaren in de VS en 5 miljoen wereldwijd. Op het album zijn songs als On Fire, Karma en I’m So Fly te vinden. Het tweede album ‘The Big Withdraw’ werd voor release gelekt op het internet en werd geannuleerd. In plaats daarvan nam hij ‘Rotten Apple’ op dat voor een nieuw succes zorgde met een verkoop van 600.000 exemplaren. De gouden plaat heeft songs als Hands Up (ft. 50 Cent), The Cake (ft. 50 Cent) en Help (ft. Keri Hilson).

D-Double

D-Double (Reginald) komt uit Vlissingen, niet langer alleen de stad van de Nederlandse band BLØF. Hij brak in 2012 door met zijn deelname aan de rapcompetitie ‘The Next MC’ van BNN, 101Barz.

Daarnaast is D-double bekend van nummers als ‘Intro’ en ‘Jong Wild & Roekeloos’, maar ook stond hij op het ‘New Wave’ album samen met Lijpe op ‘Dikke Gun’. Zijn album ‘Bankjes’ en zijn laatste release ‘Capo Di Tutti’ hebben ervoor gezorgd dat Double nu bij een van de gevestigde rappers en MC’s uit Nederland hoort.

Zijn herkenbare stem, harde trapbeats met vaak een melodische synth loop of sample, gecombineerd met de echtheid die D-Double op deze beats spit maakt dat hij een zo’n goede rapper is. Een rapper die nog lang niet klaar is en on his way om van de grootste te worden in de Nederlandse game.

 

D-Double

Freddie Lee

Freddie Lee is al meer dan twintig jaar actief in de hiphopwereld, maar dropte eind 2022 pas zijn officiële debuut genaamd ‘1000’ onder Infected Records. Sindsdien is het allemaal heel snel gegaan voor de Bredase OG. Samen met vaste DJ/Producer Ben Jur en hypeman CHINO heeft hij shows door het hele land gedaan. Hij maakte een EP samen met Fano, dropte singles met Steen & EZG en heeft afgelopen maand zijn album ‘Freddie & Friends’ uitgebracht. Freddie heeft zijn strepen meer dan verdiend en is bezig om Breda voor eens en altijd goed op de kaart te zetten!
Freddie Lee

MEZZ tipt