Fri 17 Jan 2020

Litzberg & Eva van Manen

Opwarmshow Eurosonic Noorderslag
Kleine zaal
19:30 (Doors: 18:30)
Ticketinfo
    € 7,50
Genre
  • Indie
  • Pop
Share

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou:

Vind gerelateerde evenementen

Voordat ze op Eurosonic Noorderslag staan, spelen Litzberg en Eva van Manen een opwarm show in MEZZ.

De man achter de naam Litzberg, Mathijs Peeters, ken je mogelijk al als gitarist van Sandusky en The Gasoline Brothers en als voorman van Reiger. Je zou kunnen zeggen dat Litzberg een doorstart is van die laatste band. Er is een nieuwe naam, geïnspireerd door de Litsberg in het Leudal waar Peeters als jongetje veel avonturen beleefde. Ook het geluid is iets anders. Single ‘InMyHead’ heeft een The War on Drugs-achtige vibe met uitwaaierende gitaren en aan het einde van het refrein een stevige solo. Overwegend zijn de songs stevig, maar uiterst melodieus waarbij liefhebbers van het betere gitaarwerk zeker aan hun trekken komen.

Producent en artiest Eva van Manen maakt het niet-vanzelfsprekende vanzelfsprekend en andersom. Haar debuutalbum ‘Politiek en Liefde’ overbrugt stijlen als rap, elektronica en gitaarpop en onderzoekt waar politiek en liefde elkaar ontmoeten vanuit een persoonlijke invalshoek. Het album is een diepgravende dialoog met zichzelf en weerspiegeld zich op haar omgeving. De minimalistische beats, analoge synths, samples en veldgeluiden geven de impressie van een gesprek dat zich van heel dichtbij afspeelt. Haar boodschap: waar het spoor doodloopt in de politiek, geeft liefde nieuwe kansen.

DEZE SHOW IS KINK APPROVED

De programmering van MEZZ en de muziekredactie van KINK hebben deze show geselecteerd als KINK Approved. Tune in op KINK en wie weet hoor je één van deze bands voorbij komen!

Meer in MEZZ