Zaterdag 14 oktober
Linde Schöne
+ Quessswho
18:30
Kleine zaal
18:30 | Kleine zaal
€10

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Hiphop
  • Pop

Uit het ogenschijnlijke niets was daar Linde Schöne, de nieuwste signing van Noah’s Ark en maker van de beste Nederlandstalige R&B in tijden. Haar debuut EP ‘Liefde van de Vloer‘ verscheen in 2016, hiermee maakte ze goede sier tijdens o.a. Noorderslag, DWDD en 3FM.

Ze schrijft realer-than-life teksten die gaan over liefde, de pijn en het geluk, vanaf een plek die vanuit een hiphop state of mind lijkt te komen. Want nee, Linde Schöne is niet zo’n singer-songwriter die het na lang pielen op de akoestische gitaar maar eens over een andere boeg gooit met wat beats en elektronica. “Ik vond niet veel Nederlandstalige muziek tof, behalve hiphop”, vertelt ze. “Hiphop is de enige muziek in Nederland waar soul in zit”. ‘Linde van Nimma’ is de naam van de nieuwe EP die op 23 juni uitkwam, geproduceerd door beatmaker Boeboe.

Er was geen artieste zoals Linde Schöne. Nu dus wel.

R&B-chick Quessswho opent de avond. Na eerdere featurings op tracks van Jonna Fraser, Hef en Josylvio kwam afgelopen zomer haar eerste solosingle ‘Kwijt’ uit bij platenlabel Top Notch.

Tijdschema onder voorbehoud:
20:30 – Quessswho
21:15 – Linde Schöne

MEZZ tipt