Vrijdag 15 september
Levellers
+ Sam Kogon
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Folkrock
  • Indierock

De sympathieke Britse folk/indierockgroep Levellers is al jarenlang een vaste waarde. De groep staat namelijk niet alleen bekend om hun energieke live shows, maar ook om hun muzikale eigenzinnigheid. En nog steeds gaan de Levellers als een speer. De band brak begin jaren negentig door met het album ‘Levelling The Land’ en de single ‘There’s Only One Way Of Life (And That’s Your Own)’. Natuurlijk blijven Levellers een uiterst politiek geëngageerde band en ook voor ‘zware’ onderwerpen als vrede, natuur en milieu en anarchisme draaien ze hun hand niet om.

2023 is een extra speciaal jaar voor de Levellers omdat ze niet alleen vieren dat ze 35 jaar als band bestaan, maar het zal ook de 20e verjaardag zijn van hun veelgeprezen Beautiful Days Festival, een van de grootste onafhankelijke muziekfestivals in het Verenigd Koninkrijk.

Sam Kogon

Sam Kogon heeft altijd een wat oudere smaak gehad, vanaf een vroege affiniteit met Chopin en The Beatles tot het sessiewerk dat hij heeft gedaan met Al Jardine van The Beach Boys, als frontman van de herleefde popgroep uit de jaren 60, The Left Banke. Hij heeft twee albums opgenomen met psych-gerelateerde powerpop, waaronder het opvallende Psychic Tears (Beyond Beyond is Beyond) uit 2016, dat mede geproduceerd is door Sam Owens (ook bekend als Sam Evian) en een duet bevat met Frankie Cosmos. Momenteel is Sam bezig met zijn derde album, geproduceerd door John Agnello.

MEZZ tipt