Vrijdag 4 januari
Knight Of The Guitar
19:00 (Doors: 18:30)
Jupiler zaal
19:00 (Doors: 18:30) | Jupiler zaal
€21,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Blues
  • Jazz
  • Rock
  • Soul

Vijf Nederlands topgitaristen op één podium, dat is ‘Knight of the Guitar’. Of vrij vertaald ridders ‘te gitaar.’ Deze vijf Hollandse meesters zijn allen meester in hun eigen genre, maar bewegen ook geregeld over muzikale grenzen heen en dat zal tijdens hun gezamenlijke tour ook zeker gaan gebeuren. Het vijftal zal op het podium door Akkermans vaste band worden ondersteund. Op de planken verder de vocalisten Brown Hill en Laurie Akkerman.

Bedenker van ‘Knight of the Guitar’ Jan Akkerman heeft er een traditie van gemaakt om op en rond zijn verjaardag ( 24 december) een muzikaal event te organiseren. Deze editie wederom met een aantal gitaarcollega’s. Verwacht gearriveerde grootheden naast aanstormende talent, bluesgiganten naast subtiele fingerpickers, soul- en jazzfreaks tegenover rockbeulen: alles wat er mogelijkerwijs uit een gitaar gehaald kan worden, zal te horen zijn.

Jan Akkerman speelde in bands als The Hunters, Brainbox en Focus. Met wereldhits als Sylvia en Hocus Pocus kende ze grote successen. In combinatie met Jan’s solowerk en samenwerkingen met vele grootheden maakt dit hem tot een echte legende!

John Hayes ken je van zijn werk bij Mother’s Finest. Ze scoorde een aantal fantastische wereldhits zoals ‘Baby Love’. Als lid van de band heeft John zich altijd ingezet om funk toegankelijker en vooral vetter te maken. Zo zoekt hij altijd naar een combinatie van een keiharde rockgitaar met dansbare ritmes en fijne drumpartijen. Naast Mother’s Finest heeft John met onder ander Sting, Sheryl Crow en Herman Brood And His Wild Romance opgetreden!

Anton Goudsmit studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Zijn talent viel meteen op. Hij speelde in het kwartet van Eric Vloeimans en maakt sinds de oprichting deel uit van Benjamin Hermans New Cool Collective. En dat niet alleen, Anton heeft ook zijn eigen band genaamd The Ploctones!

Ruben Hoeke viert zijn 25-jarig jubileum als bluesrocker. Hij heeft samengewerkt met grote artiesten als Jan Akkerman, Thé Lau en Wouter Planteijdt. Hij werd zelfs gevraagd om in de begeleidingsband van ex-Rolling Stone Mick Taylor te spelen! Ruben is altijd onderweg met zijn muziek en daar komt nog lang geen einde aan.

Leif de Leeuw is nog maar twintig, maar is nu al ontzettend succesvol. Hij heeft al enorm veel prijzen gewonnen voor zijn geweldige werk. Zo is hij ‘Beste bluesrockgitarist van de Benelux’, ‘Gitaartalent van het jaar’ en speelt hij in de ‘Beste band van Europa’. Met zijn Leif de Leeuw-band bracht hij vorig jaar het prachtige debuutalbum Leelah uit!

 

MEZZ tipt