Vrijdag 21 december
Kayak
20:00 (Doors: 19:00)
Jupiler zaal
20:00 (Doors: 19:00) | Jupiler zaal
€25

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Progressive Rock
  • Progrock
  • symfonische rock

Zoals wellicht niet onopgemerkt is, is Kayak aan een grote comeback/een tweede jeugd bezig met een nieuwe band rondom Ton Scherpenzeel.

Het nieuwe album ‘Seventeen’ is wereldwijd uitgekomen op 12 januari via InsideOut Music in samenwerking met Sony. Dit resulteerde al in ontelbare goede reviews over de hele wereld. Nederland blijft natuurlijk wel het belangrijkste land voor de band maar ook de nationale aandacht is enorm.

Kayak ontstond in 1972, toen Ton Scherpenzeel, Pim Koopman, Max Werner, Johan Slager en Cees van Leeuwen de krachten bundelden in een nieuwe band. Ze werden direct vergeleken met bands als Yes en Focus maar ontwikkelde zich al snel door met een eigenzinnige symfonische rock stijl.

Door de jaren heen heeft Kayak vele bezittingen gehad en inmiddels is alleen nog componist en keyboard speler Ton Scherpenzeel nog van de originele bezetting. Echter met een totaal nieuwe band naast Ton bewijst Kayak nog steeds een van beste Nederlandse bands te zijn.

De naam Kayak werd ooit willekeurig gekozen maar is na 45 jaar passender dan ooit. Net wanneer iedereen verwacht dat de Kayak zinkt komt hij op magische wijze weer bovendrijven en vaart op volle kracht gewoon verder!

MEZZ tipt