Vrijdag 1 november
JOHAN
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal
€ 30
  • indie pop
Na een time-out keert de indiepowerpopband JOHAN weer terug! Hun nieuwe album genaamd 'The Great Vacation' kwam begin 2024 uit.

’The Great Vacation’ is het meest avontuurlijke album van JOHAN tot nu toe. Dertien gloednieuwe songs, die zich moeiteloos nestelen tussen klassiekers als ‘Pergola’, ’Tumble and Fall’, ‘Oceans’ en ‘About Time’. De plaat kwam tot stand in de Corona periode, de tijd dat alles stillag. Een gedwongen pauze die het dagelijks leven onderbrak, maar uiteindelijk een grotere sleur werd dan het leven dat we daarvoor kenden. “You long for something new, a different point of view”, zingt frontman Jacob De Greeuw daarover.

Het heeft De Greeuw beziggehouden, dat is duidelijk. In de titeltrack van het album horen we de dubbelzinnige strofe “It really was a great vacation, now we’re going home”. Aan de ene kant verwijst het naar de klassieke, grote zomervakantie. “Toen alles nog klopte.” Maar naarmate de tijd verstrijkt tijdens die van de opgelegde isolatie, ga je je ook afvragen: wat is nu precies het intermezzo, de pauze, de vakantie? Wat is het echte leven? Hoe gaan we hierna verder, en hoe ziet dat eruit?

JOHAN vangt op het nieuwe album op indrukwekkende wijze het gevoel en de mindset van een tijd waarin de muziek een van de weinige manieren was om te ontsnappen naar the great outdoors.

MEZZ tipt