Vrijdag 1 oktober
Joep Pelt
Folk Revolution - seated
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Afgelast

Helaas, dit evenement is afgelast. Lees meer over hoe je je geld terug kan krijgen.

Meer informatie over tickets.
  • Blues

Voor toegang tot MEZZ is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

Dit is de verplaatste show van Joep Pelt die eigenlijk op respectievelijk 8 mei 2020 en 27 februari 2021 zou plaatsvinden.

Als tiener trok Joep Pelt al naar het zuiden van de VS om de fijne kneepjes van de blues te leren. Hier ontmoette hij gouden artiesten zoals R.L. Burnside en Ali Farka Touré die hem meer leerden over deze muziekstijl. Dit heeft Joep gevormd tot de muzikale duizendpoot die hij nu is. Joep laat zich namelijk kenmerken door een uitgesproken muzikale veelzijdigheid; theaterwerk, solovoorstellingen, schouwburg concerten met Carboon en tours door Europa, Afrika en de VS.

Zijn avontuurlijke ziel en muzikale honger maken hem tot een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Joep Pelt herontdekte de blues en folk revival van de jaren ’60 aan de hand van zijn held: de ultieme muzikale ontdekkingsreiziger Alan Lomax. Alan (1915-2002) maakte duizenden veldopnames van onbekende folk en blues artiesten zoals Muddy Waters en Woody Guthrie. Sterren van de jaren ’60 zoals Bob Dylan, The Rolling Stones en Brian Wilson brachten deze veldopnames onder de aandacht van het grote publiek. Joep reisde zelf vanuit de platenkast van zijn vader langs de Caribbean naar het diepe zuiden van de VS, om het ongekend grote muzikale nalatenschap van Alan voor zichzelf in kaart te brengen. Bewapend met persoonlijke verhalen en akoestische liedjes neemt Joep in zijn onemanshow het publiek mee naar het land waar de folk revolutie begon!

Let op: deze show is volledig seated. Je kunt voorafgaand aan de show met je ticket zelf een plekje in de zaal uitzoeken.

MEZZ tipt