Wed 26 Aug

Jack Poels

Blauwe Vear wordt verplaatst
Jupiler zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
    € 18,50
Genre
  • Singer-Songwriter
Share

MEZZ houdt de ontwikkelingen rondom de Corona-uitbraak nauwlettend in de gaten en we volgen de adviezen van het RIVM op. Dit betekent dat alle shows tot 1 september niet door kunnen gaan. Er wordt gezocht naar vervangende data. Gekochte kaarten voor deze verplaatste shows blijven geldig. Kaartkopers ontvangen hierover bericht met meer informatie. Over de mogelijkheid om bij afgelaste concerten je geld terug te krijgen volgt ook meer informatie. We zijn momenteel druk bezig om verschillende opties uit te werken. Het zijn uitzonderlijke tijden voor iedereen. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat we straks allemaal weer van prachtige concerten kunnen genieten zoals we dat gewend zijn.

We hopen op je begrip en vragen je om ons wat tijd te geven om zaken in goede banen te leiden. Zodra we meer informatie hebben, komen we bij je terug. We verzoeken je vriendelijk om ons niet per telefoon of mail om meer informatie te vragen.

—–

Jack Poels, zanger en liedschrijver van Rowwen Hèze, komt na 35 jaar met zijn allereerste solo-album ‘Blauwe Vear’. Bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans wordt dit meesterlijke album live ten gehore gebracht. ‘Blauwe Vear’ is een oprecht album van een man die zichzelf door de jaren heen heeft leren doorzien. Zijn leven beziet Jack, zoals in het liedje ‘Zwaor En Breekbaar’, zelf als een koffer met veel inhoud. De begeleiding is klein gehouden waardoor de poëtische teksten nog meer opgloeien. Limburgstalige ballades die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast zullen maken. Een luisterconcert vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties aangevuld met favoriete liedjes van Jack. Akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal. Geen mengsel van tex-mex, Ierse folk, walsen, polka’s en ballades, maar enkel en alleen pure poëzie!

Jack Poels over de titel ‘Blauwe Vear’: “Op de dag dat mijn zoon voor zijn studie naar Zuid-Korea vloog, vond ik in een modderpoel een veer van een Vlaamse gaai. Niet alleen was het een prachtig exemplaar, het vinden van zo’n blauwe veer blijkt ook nog eens een speciale boodschap in zich te dragen: denk terug waar je aan dacht op het moment dat je ze vond. Vanaf toen was er geen houden meer aan. De blauwe veer werkte als een trigger voor dit album”.

Semi seated
Het optreden van Jack Poels is semi-seated. Dit houdt in dat de helft van de zaal staanplaatsen zijn en de andere helft zitplaatsen. Het is niet mogelijk om zitplaatsen vooraf te reserveren.

Meer in MEZZ