Wed 26 Aug

Jack Poels

Blauwe Vear Koop Tickets
Jupiler zaal
20:30 (Doors: 19:30)
Ticketinfo
    € 18,50
Genre
  • Singer-Songwriter
Share

Dit is de verplaatste show van Jack Poels die eigenlijk op 7 mei zou plaatsvinden.

Jack Poels, zanger en liedschrijver van Rowwen Hèze, komt na 35 jaar met zijn allereerste solo-album ‘Blauwe Vear’. Bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans wordt dit meesterlijke album live ten gehore gebracht. ‘Blauwe Vear’ is een oprecht album van een man die zichzelf door de jaren heen heeft leren doorzien. Zijn leven beziet Jack, zoals in het liedje ‘Zwaor En Breekbaar’, zelf als een koffer met veel inhoud. De begeleiding is klein gehouden waardoor de poëtische teksten nog meer opgloeien. Limburgstalige ballades die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast zullen maken. Een luisterconcert vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties aangevuld met favoriete liedjes van Jack. Akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal. Geen mengsel van tex-mex, Ierse folk, walsen, polka’s en ballades, maar enkel en alleen pure poëzie!

Jack Poels over de titel ‘Blauwe Vear’: “Op de dag dat mijn zoon voor zijn studie naar Zuid-Korea vloog, vond ik in een modderpoel een veer van een Vlaamse gaai. Niet alleen was het een prachtig exemplaar, het vinden van zo’n blauwe veer blijkt ook nog eens een speciale boodschap in zich te dragen: denk terug waar je aan dacht op het moment dat je ze vond. Vanaf toen was er geen houden meer aan. De blauwe veer werkte als een trigger voor dit album”.

Semi seated
Het optreden van Jack Poels is semi-seated. Dit houdt in dat de helft van de zaal staanplaatsen zijn en de andere helft zitplaatsen. Het is niet mogelijk om zitplaatsen vooraf te reserveren.

Meer in MEZZ