Donderdag 26 september
IOS
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal
€ 27,50
  • Nederlandstalig
De van oorsprong Groningse band IOS is terug van weggeweest. Na een uitverkocht reünieconcert en de nieuwe single 'SAMEN' komt de band met een tour langs de Nederlandse poppodia.

De Nederlandstalige succesformatie, toen nog bekend onder de naam Is Ook Schitterend, scoorde in 1997 meteen een grote hit met hun debuutsingle ‘Voltooid Verleden Tijd’. Vanaf 2005 beleefde IOS een tweede bloeiperiode met het wat stevigere, meer alternatieve geluid op hun album ‘4’, waarvan ‘Hoe Het Voelt’, ‘Altijd Wel Iemand’ en ‘Uit De Schaduw’ moeiteloos de Top-40 haalden. Met het album ‘Open’ uit 2007 zette de eigenzinnige band een uitroepteken achter tien jaar samen Nederlandstalige muziek schrijven en live spelen.

In de lente van 2021 werd de draad weer opgepakt en werden er langzaam plannen gesmeed om nieuwe muziek uit te brengen en samen het podium op te stappen.

Op 26 september komt IOS naar MEZZ. Deze avond ontbreken de hits uiteraard niet, maar de band brengt zeker ook nieuw werk.

“Een nieuw hoofdstuk kan niet zonder nieuwe muziek. Het IOS-verhaal draait al sinds dag één om twee thema’s: muziek en vrienden. Daarom is onze nieuwe single ‘SAMEN’ een muzikale ode aan de vriendschap.”

MEZZ tipt