Zondag 9 april
Ik Zie U Graag: Bitches Brew + I’m The Hug + Klappen met Willem
13:30
Jupiler zaal
13:30 | Jupiler zaal
gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Hiphop
  • Pop
  • Reggae
  • Rock
  • Singer-Songwriter

Het blokkenschema kun je hier downloaden.

Vi.be is het kansenplatform van Poppunt. De organisatie die zich inzet voor muzikanten en dj’s in Vlaanderen. Via popadvies, websites (poppunt.be en vi.be), publicaties, projecten en andere initiatieven zorgt Poppunt ervoor dat muzikanten en dj’s de juiste informatie in een heldere taal vinden, dat ze meer speelkansen krijgen en dat ze zichzelf beter kunnen promoten. Een prachtig platform waar zich elk jaar weer veel bands melden om op Ik Zie U Graag te spelen. Nieuwe, opkomende bands die een plek verdienen op dit festival, zo ook de bands die dit jaar gekozen zijn:

Waar reggae, trap, hiphop, dancehall, ableton en live blaasinstrumenten samen komen tot een steamy late night experience. Bij de leden van Bitches Brew stroomt elektronische muziek door hun aderen. Ze stoppen allerlei genres in een blender en maken het tot nummers die damn catchy zijn.

I’m The Hug creërt werelden om even in te verdwijnen. Alleen, op gitaar of piano maakt deze dame al een aantal jaren muziek. Artiesten als Daughter, Laura Marling, Lucy Rose, Alt-J, Keaton Henson, Antony and the Johnsons, Joanna Newsom inspireren haar om nummers te schrijven die andere mensen niet onberoerd laten en verhalen vertellen.

De eighties, galm, buitenaardse geluiden en af en toe een vleugje progrock, dat is Morphine Milkshake. Of zoals ze zichzelf liefkozend noemen; The Looney Tunes Visiting Cirque Du Soleil. Niet in een hokje te stoppen deze band.

Een mysterieuze lokroep van de sirene, een slag van de molen en een stevige dosis young anger! Dat is het powertrio WYNN. De strakke drums, riffs en een frontvrouw met de achternaam Clopterop zorgen gegarandeerd voor succes.

Klappen met Willem
Natuurlijk is popjournalist en België-watcher Willem Jongeneelen (OOR, BN/De Stem) ook weer van de partij. We kunnen alvast verklappen dat hij Mario Goossens, de drummer van Triggerfinger en Eric Didden, de manager van o.a. Triggerfinger heeft uitgenodigd om in een intieme setting te ‘klappen’ over de liefde voor muziek en over de Belgische muziekscene. Ook Pascal Deweze van Metal Molly, Sukilove en Broken Glass Heroes is te gast, samen met platenbaas Felix Huybrechts, die het nieuwe album van Pascal Deweze uit zal brengen.

Net bevestigd is dat die dag ook Leon Verdonschot (schrijver, dichter, journalist, radio- en TV-presentator, documentaire- en filmmaker) voor komt lezen uit zijn nieuwe boek VOS dat op 19 april wordt uitgebracht door Lebowski Publishers. In VOS reconstrueert Verdonschot het leven van de in 2014 overleden muzikant-zanger Luc De Vos aan de hand van talloze interviews een intiem portret van een getroubleerde held die met zijn band Gorki eerder ook in Mezz optrad.

MEZZ tipt