Sat 16 Mar

Ik Zie U Graag 2019

zaterdag Koop Tickets
Jupiler zaal
15:00 (Doors: 15:00)
Ticketinfo
    € 24,50 Dagkaart | € 35 Passe-partout early bird | € 40 Passe-partout
Genre
  • België
  • Indie
  • Rock
Share

Zaterdag 16 maart

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart presenteert Mezz, iets eerder dan je gewend bent, hét Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Tijdens dit tweedaagse festival kun je een heel weekend lang spannende acts ontdekken uit de broeierige, bruisende Belgische muziekscène. We beginnen dit jaar eerder! Dus kom op zaterdagmiddag al genieten van het neusje uit de zalm van Belgische muziekindustrie.

In België broeit het in de muziekscene als nooit tevoren en het aanbod is onverminderd groot. De nadruk ligt op opkomende Belgisch talent met acts die in eigen land al meer bekendheid hebben of zelfs al gevestigd zijn.

Met op de line-up: The Sore Losers, Ertebrekers, Tout Va Bien, Wardrobe, The Calicos (winnaars Humo’s Rock Rally 2018), Evil Empire Orchestra, Crayon Sun, King Dick, Fornet, Josephine en bààn.

Koop vanaf nu je dagkaart of passe-partout voor Ik Zie U Graag. Er is een beperkt aantal passe-partouts tegen earlybird tarief van € 35 beschikbaar. Een passe-partout kost € 40 en losse dagkaarten kosten € 24,50 inclusief servicekosten.

The Sore Losers

De explosieve rockers The Sore Losers zijn net klaar met het opnemen van hun nieuwe album ‘Gracias Señor’. Met het vorige album zetten de mannen de wereld al in vuur en vlam. De combinatie rock, blues, country en garage ebt weg en stroomt tussen zwaar en hemels. Met een uitverkochte Anciennce Belgique in hun hometown en optredens op Rock Werchter, Pukkelpop en Pinkpop zijn The Sore Losers absoluut geen kleintjes meer te noemen.

Ertebrekers

Ertebrekers (Gent) heeft zwart bloed (funk, hiphop, soul) en drukt zich uit in het West-Vlaams. Ertebrekers wordt geleid door Flip Kowlier (Flip Kowlier, ’t Hof van Commerce), Peter Lesage (Flip Kowlier, Gabriel Rios) en Jeffrey Jefferson. De plaat van Ertebrekers is eigen ambacht. Ze heeft een vrolijk karakter, ze vertelt charmante verhalen met een verpletterende alledaagsheid en ze blaast iedereen omver. Ertebrekers is gemaakt om te blijven. In februari 2019 wordt de nieuwe plaat verwacht.

Tout Va Bien

Tout Va Bien is het solo-project van de Mechelse singer-songwriter Jan-Wouter van Gestel. Hij kwam als allereerste winnaar uit de bus van de Nieuwe Lichting, een talentenwedstrijd van Studio Brussel. Hier maakte Jan-Wouter indruk met ‘If You Go Away’, een intieme Engelstalige bewerking van Jacques Brels ‘Ne me quitte pas’. Eerder stond Tout Va Bien al op podia en festivals in Nederland en België.

Wardrobe

Wardrobe is de Belgische indie/alternatieve band onder leiding van songwriter en muzikant Johan Verckist. In 2017 kwam de debuutplaat ‘Crawling’ uit. Op plaat klinkt Wardrobe ingetogen, maar live krijgt de show een pittigere en aanstekelijke sound mee. De songs zijn sterk en kregen alle aandacht: geen noot te veel en alles ten dienste van de juiste vibe. Na het vallen van de avond kruipt de muziek van Wardrobe langzaam maar zeker onder je huid en sluit je het in je hart.

In maart 2019 komt de nieuwe plaat ‘Giving Up A Ghost’ uit.

The Calicos

Americana in België? Het kan. The Calicos bewezen het door Humo’s Rock Rally 2018 te winnen, waar ze werden geprezen door hun maturiteit en vakmanschap. Het zestal staat bekend om haar gelaagde en uitgebalanceerde liveset.

“Tijdens de finale in de AB werd vrij snel duidelijk: weinig bands waren beter ingespeeld dan The Calicos. De Antwerpse band rond zanger Quinten Vermaelen was veruit de meest melodieuze in een finale met veel aandacht voor gitaren” aldus de Standaard.

Evil Empire Orchestra

Evil Empire Orchestra brengt een ontaarde cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. De ongetemde, rauwe soulzang en het mystieke vuur van frontvrouw Kimberly Dhont en de verpulverende stootkracht en goddeloze grooves van haar zevenkoppige band.

Na de release in 2017 gaat het hard. Met hun unieke cross-over van psychedelica, soul jazz en garagefunk weet de band live te overtuigen bij De Wereld Draait Door. Op vrijdag 8 maart verschijnt het debuutalbum ‘Start a Fire’, een samenwerking met Electric Monkey. Het album is een protestsong. Alles wat in de maatschappij broeit bij ons vanbinnen. Ze stoken het vuur op.

Crayon Sun

Na ruim 10 jaar op internationale tournees in Europa, UK en VS met bands als Queenst of the Stone Age en Alice in Chains onder de noemer ‘Creature With The Atom Brain’ besloten Aldo Struyf en Dave Reiniers dat het tijd was voor iets anders. Hun samenwerking krijgt een vervolg onder de naam Crayon Sun. Ze raken de toorts van voodoo-gospel vermengd met psychedelische desertblues. Op 1 november 2018 werd het eerste volledige album ‘Crayon Sun’ uitgebracht.

King Dick

King Dick is het soloproject van de Antwerpse musicus Wim De Busser, een veelzijdig toetsenist, danser, choreograaf, componist en arrangeur in verschillende veelgeprezen muzikale en theatrale producties. De Busser besloot in 2015 dat het tijd was om zijn eigen liedjes te schrijven. Hiervoor nam hij de rol aan van zijn alter-ego King Dick. Zijn muziek wordt omschreven als lo-fi psych-pop, gothic, folk of oompah trash-pop, maar is niet direct in één genre onder te brengen. Bij elk nummer wordt je als luisteraar geconfronteerd met een universum aan onbekende geluiden, trillingen en energieën. Alsof alle papaverelementen zijn gesmoord in een dikke, vette psychedelische saus, maar nog altijd onmiskenbaar poppy van aard. Op 26 oktober presenteert King Dick zijn vierde album ‘Mean Phases’.

Fornet

Post-punk met een flink tegendraadse twist, dat is Fornet. Ze flirten met krautinvloeden, etaleren gloeiende grooves en deinzen niet terug voor messcherpe gitaren. Nu eerst surfend op onverstoorbare rechttoe-rechtaan ritmes, dan weer dobberend via ongeregelde omwegen. In 2017 brengt de band de debuut EP ‘Fornet’ uit. Met deze release legt Fornet bloot hoe het is om te evolueren tot een eigenzinnig en levendig collectief. Een flinke dosis creativiteit en een intieme saamhorigheid was hiervoor nodig.

Josephine

Met haar wonderschone hese stem zoekt Josefien Deloof haar eigen weg in het muzieklandschap zwevend tussen pop en soul. De term singersongwriter leek nog nooit zo ontoereikend. Beïnvloed door artiesten als Alice Phoebe, Amy Winehouse en Alabama Shakes tracht ze in haar songs een persoonlijk verhaal te vertellen, dit alles met een groovy saus erover. Afgelopen jaar maakte ze grote indruk bij het publiek en sleepte ze de publieksprijs van Humo’s Rock Rally binnen.

bààn

Dit Brusselse instrumentale duo is in 2016 opgericht door Pascal N. Paulus en Jean-Philippe De Gheest. Ze breien ambient, psych, jazz en rock tot een bedwelmende muzikale deken die je zachtjes om je heen wikkelt en je langzaam laat afdrijven naar een ander universum. Een verrassende cross-over tussen psychedelische en trancemuziek, die kan worden gerelateerd aan een Floydisch of ambient soundscape. In januari 2019 verschijnt het tweede album, dat alleen beschikbaar zal zijn op digitale platforms en op 50 cassettebandjes. Het album bestaat net als het eerste album uit slechts twee lange nummers.

Meer in MEZZ