Vrijdag 15 maart
Ik Zie U Graag 2019
vrijdag
18:00 (Doors: 10:00)
Jupiler zaal
18:00 (Doors: 10:00) | Jupiler zaal
€24,50 Dagkaart | €35 Passe-partout early bird | €40 Passe-partout

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • België
  • indiepop
  • Rock

Vrijdag 15 maart

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart presenteert Mezz, iets eerder dan je gewend bent, hét Belgische festival van Nederland: Ik Zie U Graag. Tijdens dit tweedaagse festival kun je een heel weekend lang spannende acts ontdekken uit de broeierige, bruisende Belgische muziekscène.

In België broeit het in de muziekscene als nooit tevoren en het aanbod is onverminderd groot. De nadruk ligt op opkomende Belgisch talent met acts die in eigen land al meer bekendheid hebben of zelfs al gevestigd zijn.

Met op het programma: Tourist LeMC, Warhola, Portland, Condor Gruppe, It It Anita en D’Expediteurs.

Koop vanaf nu je dagkaart of passe-partout voor Ik Zie U Graag. Er is een beperkt aantal passe-partouts tegen earlybird tarief van € 35,- beschikbaar. Een passe-partout kost € 40,- en losse dagkaarten kosten € 24,50 inclusief servicekosten.

Tourist LeMC

Tourist LeMC is het pseudoniem van troubadour Johannes Faes. Hij groeide op in Seefhoef, een beruchte wijk in Antwerpen. In zijn nummers toont hij de realiteit van de straten en de stad in zijn originele en eerlijke rijmen. De hiphop en kleinkunstartiest heeft een grote muzikale invloed. In 2012 bereikt hij de finale van Humo’s Rock Rally en dit zorgt voor een vliegende start van zijn muzikale carrière. In 2015 breekt hij echt door in ons land met zijn muziek vol met invloeden.

Warhola

In 2014 won Warhola de Humo’s Rock Rally. Onder leiding van Oliver Symons (Bazart) brengt het Antwerpse vijftal melancholische pop met eigentijdse elektronische lagen en hypnotische vocalen. De band wordt geïnspireerd door Andy Warhol, waar de naam ook naar hint. De ambitieuze visie zonder compromissen sluit aan bij de visie zoals de bekende popart kunstenaar en ook Warhola nastreven. Dit resulteert in een repertoire, overladen door synthesizers, diepe bassen en hypnotiserende vocalen.

Portland

Deze indie-rockband won in 2018 ‘De Nieuwe Lichting’ met de single ‘Pouring Rain’. De muziek van Portland is dromerig, subtiel, emotioneel, maar ook boeiend en meeslepend. Hun tijdloze en melancholische muziek mixt singer-songwriter elementen met elektronica. Zoals ze het zelf noemen dreampop. De debuutsingle ‘Pouring Rain’ haalde vlot meer dan één miljoen streams en was weken niet uit de Vlaamse hitlijsten te slaan.

De nieuwe single ‘Lucky Clover’ werd recent uitgebracht op PIAS en haalde direct de status van HOTSHOT op Studio Brussel. Met een subtiel stukje harmonische proza met als grootste troef de meerstemmigheid en interactie tussen het front duo Jente Pironet en Sarah Pepels.

Condor Gruppe

Condor Gruppe is terug met een nieuwe plaat ‘Interplanetary Travels’. De titel die hint naar ‘Sun Ra’ is geen toeval. De band verlegde nog meer hun muzikale grenzen en nam 8 nieuwe nummers op die het griezelige gevoel geven van een horrorsoundtrack. Het heroïsche van de beste filmscores en de hypnotiserende grooves van jungle-stammen.  Divers, maar toch opwindend en uitdagend genoeg om je een betoverende reis door de stoffige platenplanken van de band te bezorgen.

Het debuut ‘Latituds Del Cavall’ gaf je het gevoel van een dronken rit door de woestijn, een oosterse nachtelijke excursie en een fuzze spaced-out gitaar. Alles ondersteund door een solide en groovy ritmesectie, waardoor je blijft knetteren en stampen op hete, zweterige nachten.

It It Anita

90’s noise rock riffs en oerkreten zit bij het Luikse It It Anita in elke vezel. De muziek van deze noisesensatie oogt misschien ongecompliceerd, maar als je goed luistert vind je een aantal subtiele nuances en intrigerende onderlagen. Naast een ziedend vuur is er ook een intens verlangen, verlammende angst, woede en rusteloosheid. Schreeuwende gitaren en stevige ritmes staan op het programma met een compromisloze podiumpresentatie waarbij spanning zich vermengd met verslapping. Sinds hun debuut ‘AGAAIIN’ gaat het hard voor deze lawaaimakers.

D'Expediteurs

De Brugse band brengt volgroeide hiphop met veel live-feel, een sprankeltje jazz, een snuifje funk en een soeplepel soul. Het project vloeide voort uit het album ‘Bal Populaire’ van mc No Exp. aka Bram Lagast die voor zijn album samenwerkte met onder andere Brihang, Flip Kowlier en Jeffrey Jefferson (Ertebrekers). Ze brengen begin 2019 hun debuutsingle uit en snel daarop zal hun EP volgen.

Expositie 'Show Your Colours'

Tegelijkertijd met Ik Zie U Graag vindt het eerste Antwerp Poster Festival (APF) plaats. Een evenement dat grafisch ontwerp en creatief denken in Antwerpen promoot met een internationale expositie van 50 posters, lezingen en workshops. De organisatie vroeg ontwerpers kleur te bekennen met het thema ‘Show Your Colours’. Naast de expositie in Antwerpen toont APF samen met Graphic Matters de 30 mooiste Belgische posters op het terras van MEZZ.

MEZZ tipt