Dinsdag 26 april
Hiphop college
Erik Bruil + Hef
20:30 (Doors: 19:30)
Jupiler Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Jupiler Zaal
Gratis

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Hiphop
  • masterclass

Op dinsdag 26 april organiseert MEZZ een hiphop college in samenwerking met Nederhop. Twee sprekers geven een masterclass over verschillende onderwerpen in de hiphop-scene. De nodige hiphop tunes worden verzorgd door dj Wicky Wiseguy en dj JRSNGH.

Met deze keer:

Erik Bruil – eigenaar Nederhop

Masterclass: geld verdienen met rap

Het hiphop platform Nederhop maakt videoclips, artwork, foto’s, helpt artiesten met marketingplannen, verbindt mensen uit de scene met elkaar en deelt kennis door middel van masterclasses, workshops en online trainingen. Op Instagram heeft Nederhop al meer dan 30.000 volgers. Erik slaagde cum laude voor zijn master Strategic Management en deed onderzoek naar de businessmodellen van Nederlandse hiphop labels. Voor dit onderzoek interviewde hij labeleigenaren en labelmanagers van o.a. Top Notch, Sony, Avalon, Van Klasse en Rotterdam Airlines.

Hef

Masterclass: relevant blijven in the scene

Met zijn unieke, laidback stijl en rauwe overkomen vergaart hij de aandacht van de straat én van verschillende gewaardeerde critici. In 2009 verschijnt Hef’s debuutalbum ‘Hefvermogen’. Vanaf dan gaat het door met verschillende albums zoals ‘Papierwerk’, ‘Freddy & Bundy’ en ‘Geit’.

Talloze tours en optredens in Nederland en België maakten Hef een van de meest consistente en sterke rap-live acts van het land, wat leidde tot shows op verscheiden grote festivals als Lowlands en Woo Hah!.

Buiten muziek ontwikkelt Hef zich door de jaren heen als ondernemer; dit leidde onder meer tot film- en televisierollen (Patser), een eigen (organische) vloei met Mascotte en zijn aanstelling als A&R bij Noah’s Ark en Top Notch. Sinds 2019 heeft Hef ook een eigen podcast Rookworst. Waarin hij de luisteraars meeneemt langs verschillende topics zoals, muziek, fashion, ondernemen en het leven.

MEZZ tipt