Vrijdag 4 maart
Hexis
+ At First
20:30 (Doors: 19:30)
Kleine Zaal
20:30 (Doors: 19:30) | Kleine Zaal

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Black Metal
  • doom
  • Sludge

Dit is de verplaatste show van Hexis die oorspronkelijk op zondag 9 januari in 2022 zou plaatsvinden.

Het Deense Hexis ontstond in 2010 uit de DIY-drijfgeest van de punk- en hardcorescene. Door de energie van het laatstgenoemde genre te combineren met de verlatenheid van black metal, doom en sludge schopte de band het al tot onder meer Roskilde en Roadburn. Dat de band alles behalve stil zit en zich het snot voor de ogen werkt, is dan ook een understatement. Met meer dan 800 shows over de hele wereld in de benen en twee albums en talloze EP’s op zak mag de groep met recht een van de hardst werkende in hun scene genoemd worden. En dan is er ook nog eens nieuw werk op komst.

Het moge duidelijk zijn dat deze show een aanrader is voor liefhebbers van keiharde metal met een twist. En dan ook nog een show op zondagavond in MEZZ. We kunnen ons weinig slechtere eindes van het weekeinde voorstellen.

“Hexis heeft een consequent knallende sound die het bloed doet stromen, de haat doet groeien en je liefde voor heavy muziek doet gloeien” – Angrymetalguy

At First zoekt de grenzen op, maar durft deze ook te overschrijden met hun alternatieve rock en metal sound. In deze sound hoor je de invloeden die variëren van Rage Against the Machine tot Alter Bridge en Halestorm tot Northlane. Rauwe vocalen worden vermengd met scheurende gitaren en beukende drums. Met deze variatie aan sounds en zangstijlen vertelt At First een verhaal dat je wel moet afluisteren.

De band heeft het podium gedeeld met acts zoals Bring Me The Horizon, Textures, The Royal en Dool en in 2020 bracht At First hun debuutalbum ‘Deadline’ uit. Deze debuutplaat over de huidige druk in de moderne maatschappij, werd erg positief ontvangen door muziekjournalisten. Daarnaast heeft At First ook meegedaan aan Breda’s Most Wanted. At First komt met een energiek live performance vol met stevige rock!

“De band klinkt alsof hij al jaren meedoet in dit wereldje. Tijdens het luisteren naar de plaat is het ontzettend moeilijk je hoofd stil te houden of je luchtgitaar op zijn plek te laten staan.” – Rockmuzine, Februari 2020

MEZZ tipt