Vrijdag 1 december
Het Zesde Metaal
+ Figgie
19:30 (Doors: 19:00)
Jupiler zaal
19:30 (Doors: 19:00) | Jupiler zaal
€14,50

Dit evenement is verlopen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden! Misschien is dit iets voor jou?

Vind gerelateerde evenementen
  • Alternative
  • Pop

West-Vlaams is niets meer en niets minder dan de moedertaal van frontman Wannes Cappelle. Maar wát hij met die taal doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die het verschil maakt. In 2012 zette het nummer ‘Ploegsteert’, dat vorig jaar door de luisteraars van Radio 1 werd bekroond tot het beste Belgische nummer aller tijden, de band definitief op de kaart.

Nu is daar alweer de vierde plaat ‘Calais’, die begin dit jaar werd onderscheiden met een MIA voor het Beste Album. ‘Calais’ raakt grote thema’s aan, is donker en soms heftig, confronterend en wrang. Hoewel ‘Calais’ heel persoonlijk klinkt, is het vooral een groepsplaat pur sang. Wannes Cappelle, Tom Pintens, Filip Wauters, Tim Van Oosten en Robin Aerts vormen meer dan ooit een hechte band.

Figgie is Nederlandstalige Indie band onder leiding van Paul Scheenstra. Alternatieve muziek met ritmisch gelaagde songs over Vincent, Nathalie, Matthijs, zwemmen, zoeken, kunnen en blijven. Inspiratie wordt gehaald uit bands als Porches, Unkown Mortal Orchestra en Foals.

MEZZ tipt